Sastojci:

  • 150 gr basmati pirinča
  • 400 ml kokosovog mleka
  • 3 kašike agavinog sirupa
  • 250 gr jagoda

Priprema:

Pirinač stavite u vodu, tek toliko da se prekrije i stavite da se kuva 15tak minuta uz povremeno mešanje. Temperatura treba da bude na najjačem podeoku. Nakon ovog perioda, ukoliko ima viška vode, ocedite je, dodajte kokosovo mleko i 2 kašike agavinog sirupa. Smanjite temperaturu na srednju jačinu i uz povremeno mešanje kuvajte još 10 do 15 minuta. Probajte da li je mekan.

Pravila hrono ishrane...

Jagode stavite u drugu šerpu, dodajte 1 kašiku agavinog sirupa, malo vode (2-3 kašike) i stavite da se kuva. Kašikom varjače izgnječite jagode da bi se što pre skuvale. Kad provri, kuvajte još desetak minuta a zatim ispasirajte uz pomoć štapnog miksera ili blendera. Procedite dobijeni sos od jagoda da biste uklonili semenke.

Servirajte u visoke čaše tako što ćete prvo sipati sutlijaš a onda i sos od jagoda. Poslužite mlako ili hladno, kako je po vašem ukusu.

Napomene:

U hrono ishrani se koristi basmati ili integralni pirinač, ipak za ovaj recept je bolje koristiti basmati. Umesto jagoda možete koristiti maline, kupine ili voće koje vi volite. Umesto agavinog sirupa možete koristiti steviju ili fruktozu. U kuvan pirinač možete dodati i crnu čokoladu, ukoliko volite

Izvor: Hrono hrana