Zasladite zimske dane jednostavnom veganskom poslasticom koju možete da pripremite bez pečenja. Nakon što formirate kuglice možete da ih uvaljate u mleveno koštunjavo voće po želji.

DA LI JE POSNA HRANA RIZIČNA PO ZDRAVLJE: evo kako da sprečite anemiju i gubitak važnih minerala tokom posta i detoksa

Sastojci:

  • 250 ml biljne pavlake
  • 200 g crne čokolade
  • 2 supene kašike ruma
  • šaka suvog grožđa
  • mleveni lešnik (ili koštunjavo voće po izboru)

Veganske praline: čokoladne bombice bez šećera (RECEPT)

Priprema:

Ubacite suvo grožđe i rum u činiju i ostavite da odstoji 20 minuta. Otopite čokoladu na pari i pustite da se ohladi minut ili dva. Sipajte biljnu pavlaku i rum sa suvim grožđem u otopljenu čokoladu i dobro promešajte a potom pustite da odstoji 1-2 sata u frižideru. Nakon toga, od postojeće mase formirajte kuglice i uvaljajte ih u mleveni lešnik.

Izvor: Lovesensa