Sastojci:
- 800 g mladih tikvica
- 1 vezica peršuna
- 2 kašičice ruzmarina
- 8 čena belog luka
- 2 dl maslinovog ulja
- 2 dl suncokretovog ulja
- 1 dl sirćeta
- 15 g belog luka u granulama
Priprema:
Tikvice oprati, ne ljuštiti, odstraniti im krajeve, pa iseći na kolutove. Svaki kolut protrljati sa malo soli, staviti ih na jednu krpu, pa prekriti drugom da se upije tečnost koju će pustiti. Ostaviti da odstoje dvadesetak minuta.
Rernu zagrejati na 200 stepeni. Pleh obložiti papirom za pečenje, poslagati tikvice i peći 15-20 minuta.
Nastavak recepta pročitajte OVDE!
Dnevni horoskop za 17. februar 2025: Vagi kontakti donose nove prilike, Lav preteruje sa emocijama
Nedeljni horoskop od 17. do 23. februara 2025: Neko će doživeti sudinski susret, nekome iznenada stiže novac
Zašto treba da se budite u 5 ujutro? Jačaju se 3 osobine važne za uspeh, ali samo ako ispunjavate jedan uslov
Dnevni horoskop za 16. februar 2025: Škorpiji će srce brže zakucati, Jarac okuplja ljude oko sebe
Kako da upoznate čoveka? Mudri citati Dostojevskog otkrivaju kada se najbolje vidi nečija duša