Koliko su suve šljive i bademi zdravi već je poznato. Dodavanjem ovih namirnica u sos ili bilo koji drugi obrok, učinićete jelo nutritivno bogatim.
Potrebno je:
- 1 veća ili 2 manje glavice crvenog luka;
- 1/2 šolje sirovih badema;
- 200 g suvih šljiva;
- 1 velika kašika meda;
- malo morske soli
Priprema:
Na malo susamovog ulja sa prstohvatom soli prodinstati luk isečen na rebarca. Kada postane staklast, dodati bademe i naliti vodom da ogreznu. Posle pet minuta dodati sitno iseckane suve šljive, te naliti vodom da i one ogreznu. Dinstati sve zajedno deset minuta. Pri kraju, kada bademi budu mekši, kao i šljive, dodati jednu veliku kašiku meda i kašičicom kukuruznog ili nekog drugog brašna zgusnuti sos. Pri kraju još dodati malo soli (pola kašičice ili već prema ukusu).
Prijatno!
Izvor: Lovesensa
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!