Koliko su suve šljive i bademi zdravi već je poznato. Dodavanjem ovih namirnica u sos ili bilo koji drugi obrok, učinićete jelo nutritivno bogatim.

Lečenje voćem: šta sve može šljiva + 3 recepta koji popravljaju zdravlje!

Potrebno je:

  • 1 veća ili 2 manje glavice crvenog luka;
  • 1/2 šolje sirovih badema;
  • 200 g suvih šljiva;
  • 1 velika kašika meda;
  • malo morske soli

Najlepši džem od šljiva koji se ne kuva: evo kako da napravite zdrav džem bez šećera (RECEPT)

Priprema:

Na malo susamovog ulja sa prstohvatom soli prodinstati luk isečen na rebarca. Kada postane staklast, dodati bademe i naliti vodom da ogreznu. Posle pet minuta dodati sitno iseckane suve šljive, te naliti vodom da i one ogreznu. Dinstati sve zajedno deset minuta. Pri kraju, kada bademi budu mekši, kao i šljive, dodati jednu veliku kašiku meda i kašičicom kukuruznog ili nekog drugog brašna zgusnuti sos. Pri kraju još dodati malo soli (pola kašičice ili već prema ukusu).
Prijatno!

Izvor: Lovesensa