Sastojci:
- 300 ml ulja
- 450 ml sojinog mleka
- 300 g šećera
- 170 g oštrog brašna
- 170 g belog brašna
- 5-6 kašika kakaoa
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 1 kašika ruma
Za preliv:
- 200 g čokolade za kuvanje
- 5-6 kašika pekmeza od kajsije
Priprema:
Pomešajte prvo sve mokre sastojke, a odvojeno suve. U velikoj posudi mutilicom mešati mokre sastojke, a zatim postepeno dodavati suve. Kada se sastojci sjedine prebacite smesu u pleh srednje veličine (pleh premažite margarinom ili na njega stavite papir za pečenje). Pecite na 180 stepeni oko 20 minuta, pa proverite čačkalicom da li je kolač dovoljno pečen.
U manjoj posudi istopite čokoladu i pomešajte je sa pejkmezom, pa sa dobijenom smesom prelijte koklač.
Ostavite kolač da se dobro ohladi pa ga poslužite. Uživajte!
Prilagođeno sa: Coolinarika
Ne nasedajte na 5 trikova narcisa: Evo kako da pokvarite plan manipulatoru koji krši sva pravila
Dnevni horoskop za 9. april 2025: Vodolija oseća lepu ljubavnu energiju, Blizanci preispituju sve u životu
Narcis otkriva kako da prepoznate osobe poput njega: "Ovo je znak, ovo uvek radimo"
10 prirodnih preparata briše strije: Sad je vreme da počnete i na plažu izađete bez "tigrovih pruga"
Kako datum rođenja određuje vašu ljubavnu sudbinu? Ko je u vezi lider, ko žrtva, koga vuče flert, a koga strast