Sastojci:
- 300 ml ulja
- 450 ml sojinog mleka
- 300 g šećera
- 170 g oštrog brašna
- 170 g belog brašna
- 5-6 kašika kakaoa
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 1 kašika ruma
Za preliv:
- 200 g čokolade za kuvanje
- 5-6 kašika pekmeza od kajsije
Priprema:
Pomešajte prvo sve mokre sastojke, a odvojeno suve. U velikoj posudi mutilicom mešati mokre sastojke, a zatim postepeno dodavati suve. Kada se sastojci sjedine prebacite smesu u pleh srednje veličine (pleh premažite margarinom ili na njega stavite papir za pečenje). Pecite na 180 stepeni oko 20 minuta, pa proverite čačkalicom da li je kolač dovoljno pečen.
U manjoj posudi istopite čokoladu i pomešajte je sa pejkmezom, pa sa dobijenom smesom prelijte koklač.
Ostavite kolač da se dobro ohladi pa ga poslužite. Uživajte!
Prilagođeno sa: Coolinarika
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!