Uz samo malo truda i puno ljubavi, napravićete domaći hleb koji će svi u porodici obožavati.
Sastojci:
- 300 grama posnog sira
- 100 grama mlevenih badema
- 100 grama usitnjenih lanenih semenki
- 125 grama usitnjenih ovsenih pahuljica
- 1 kašičica soli
- 6 grama praška za pecivo (pola kesice)
- 8 belanaca
- 2 kašike susama
- 2 kašike semenki bundeve (po želji)
- 2 kašike suncokretovih semenki (po želji)
Priprema
U dubljoj posudi pomešajte suve sastojke: mlevene bademe, usitnjeni lan, ovsene pahuljice, susam, so, prašak za pecivo i semenke.
Dodajte lagano umućena belanca i posni sir, pa dobro promešajte.
Duguljasti kalup za hleb obložite papirom za pečenje pa stavite smesu. Poravnajte kašikom, posipajte još malo sezamom pa stavite da pečete oko 50-60 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180°Celzijusa .
Kad je hleb pečen, stavite ga na rešetku za hlađenje i pustite da se ohladi pa ga tek onda secite.
Izvor: Zadovoljna/Stil
Dnevni horoskop za 17. februar 2025: Vagi kontakti donose nove prilike, Lav preteruje sa emocijama
Nedeljni horoskop od 17. do 23. februara 2025: Neko će doživeti sudinski susret, nekome iznenada stiže novac
Zašto treba da se budite u 5 ujutro? Jačaju se 3 osobine važne za uspeh, ali samo ako ispunjavate jedan uslov
Dnevni horoskop za 16. februar 2025: Škorpiji će srce brže zakucati, Jarac okuplja ljude oko sebe
Kako da upoznate čoveka? Mudri citati Dostojevskog otkrivaju kada se najbolje vidi nečija duša