Recepti za veganske kolače - ove saher kocke morate probati...

Sastojci:
- 300 ml ulja
- 450 ml sojinog mleka
- 300 g šećera
- 170 g oštrog brašna
- 170 g belog brašna
- 5-6 kašika kakaoa
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 1 kašika ruma
Za preliv:
- 200 g čokolade za kuvanje
- 5-6 kašika pekmeza od kajsije
Priprema:
Pomešajte prvo sve mokre sastojke, a odvojeno suve. U velikoj posudi mutilicom mešati mokre sastojke, a zatim postepeno dodavati suve. Kada se sastojci sjedine prebacite smesu u pleh srednje veličine (pleh premažite margarinom ili na njega stavite papir za pečenje). Pecite na 180 stepeni oko 20 minuta, pa proverite čačkalicom da li je kolač dovoljno pečen.
U manjoj posudi istopite čokoladu i pomešajte je sa pejkmezom, pa sa dobijenom smesom prelijte koklač.
Ostavite kolač da se dobro ohladi pa ga poslužite. Uživajte!
Prilagođeno sa: Coolinarika