Sastojci:

  • 300 ml ulja
  • 450 ml sojinog mleka
  • 300 g šećera
  • 170 g oštrog brašna
  • 170 g belog brašna
  • 5-6 kašika kakaoa
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 1 kašika ruma

Za preliv:

  • 200 g čokolade za kuvanje
  • 5-6 kašika pekmeza od kajsije

Priprema:

Pomešajte prvo sve mokre sastojke, a odvojeno suve. U velikoj posudi mutilicom mešati mokre sastojke, a zatim postepeno dodavati suve. Kada se sastojci sjedine prebacite smesu u pleh srednje veličine (pleh premažite margarinom ili na njega stavite papir za pečenje). Pecite na 180 stepeni oko 20 minuta, pa proverite čačkalicom da li je kolač dovoljno pečen.

U manjoj posudi istopite čokoladu i pomešajte je sa pejkmezom, pa sa dobijenom smesom prelijte koklač.

Ostavite kolač da se dobro ohladi pa ga poslužite. Uživajte!

Prilagođeno sa: Coolinarika