Kako ovaj recept za džem od jagoda ne uključuje konzervanse i šećere, savetujemo da ga brzo pojedete pre nego što napravite sledeću teglu. Uživajte u sezoni ovog crvenog, aromatičnog voća i upotrebite džem na kreativne načine, kao dodatak kolačima, zdravim palačinkama od heljde itd.
Sastojci:
- 1 kg jagoda
- 60 ml limunovog soka
- 3 kašičice izrendane korice limuna
- 70 g meda
Priprema:
Očišćene jagode usitniste ili ih ispasirajte, a zatim ih stavite u dublju posudu. Dodajte izrendanu koricu limuna, sok od jednog limuna i med. Dobro promešajte i stavite da se kuva na srednje jakoj vatri uz često mešanje. Kada smesa postane dovoljno gusta, odnosno kada se pojave balončići, nakon otprilike 35 do 45 minuta kuvanja, džem je gotov. Nakon hlađenja možete da ga konzumirate. Džem čuvajte u fižideru i pojedite ga u naredne dve nedelje. S obzirom na to da ne sadrži šećer koji inače služi kao prirodni konzervans, sklon je kvarenju ako se ne drži na hladnom mestu i ne pojede u što kraćem roku.
Izvor: Zadovoljna
Šta vaša omiljena kafa govori o vama? Izbor otkriva da li ste pomirljivi, spontani ili proračunati
Ne nasedajte na 5 trikova narcisa: Evo kako da pokvarite plan manipulatoru koji krši sva pravila
Šta način na koji držite čašu govori o vama? Saznajte da li ste stidljivi, dobrodušni ili proračunati
5 horoskopskih znakova uvek nađe način da se obogate: Nije puka sreća, već sposobnosti i dar da uoče priliku
Dnevni horoskop za 12. april 2025: Strelac sreće stare drugove, Ribama je sve jasno u vezi s partnerom