Recept za maštovit i ukusan kolač sa jagodama i ovsenim pahuljicama!

Sastojci:

  • 3 šolje glatkog brašna (može i ražano)
  • 2 šolje sitnih ovsenih pahuljica
  • 2 šolje šećera (smeđeg)
  • 1 kašika cimeta u prahu
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 1 kašičica soli
  • 1 1/2 šoljica ulja
  • 4 jaja
  • 600 g svežih jagoda

Priprema:

Stavite rernu da se zagreje na 170 stepeni. U većoj posudi pomešajte brašno, 1 1/2 šolji ovsenih pahuljica. šećer, cimet, prašak za pecivo i so. U drugoj posudi umutite jaja i dodajte ulje, a zatim dobijenu smesu sipajte u posudu sa brašnom. Dodajte i jagode.

Sve dobro umešajte, a onda od dobijenog testa umesite kolač u obliku klasičnog hleba. Površinu kolača pospite ostatkom ovsenih pahuljica. Pecite kolač oko 50 do 60 minuta. Kada je pečen, ostavite ga 5 minuta da se ohladi. Možete ga služiti i dok je vruć, ali i kada se potpuno ohladi. Uživajte!

Izvor: Lovesensa