Kako ovaj recept za džem od jagoda ne uključuje konzervanse i šećere, savetujemo da ga brzo pojedete pre nego što napravite sledeću teglu. Uživajte u sezoni ovog crvenog, aromatičnog voća i upotrebite džem na kreativne načine, kao dodatak kolačima, zdravim palačinkama od heljde itd.
Sastojci:
- 1 kg jagoda
- 60 ml limunovog soka
- 3 kašičice izrendane korice limuna
- 70 g meda
Priprema:
Očišćene jagode usitniste ili ih ispasirajte, a zatim ih stavite u dublju posudu. Dodajte izrendanu koricu limuna, sok od jednog limuna i med. Dobro promešajte i stavite da se kuva na srednje jakoj vatri uz često mešanje. Kada smesa postane dovoljno gusta, odnosno kada se pojave balončići, nakon otprilike 35 do 45 minuta kuvanja, džem je gotov. Nakon hlađenja možete da ga konzumirate. Džem čuvajte u fižideru i pojedite ga u naredne dve nedelje. S obzirom na to da ne sadrži šećer koji inače služi kao prirodni konzervans, sklon je kvarenju ako se ne drži na hladnom mestu i ne pojede u što kraćem roku.
Izvor: Zadovoljna
Nedeljni horoskop od 17. do 23. februara 2025: Neko će doživeti sudinski susret, nekome iznenada stiže novac
Zašto treba da se budite u 5 ujutro? Jačaju se 3 osobine važne za uspeh, ali samo ako ispunjavate jedan uslov
Dnevni horoskop za 16. februar 2025: Škorpiji će srce brže zakucati, Jarac okuplja ljude oko sebe
Kako da upoznate čoveka? Mudri citati Dostojevskog otkrivaju kada se najbolje vidi nečija duša
Mesečni horoskop za mart 2025: Neko upada u emotivni ćorsokak, nekog čeka dobra zarada, ali i veliki trošak