Kako ovaj recept za džem od jagoda ne uključuje konzervanse i šećere, savetujemo da ga brzo pojedete pre nego što napravite sledeću teglu. Uživajte u sezoni ovog crvenog, aromatičnog voća i upotrebite džem na kreativne načine, kao dodatak kolačima, zdravim palačinkama od heljde itd.

5 najboljih voćnih torti za Uskrs 2019. godine: kremaste i osvežavajuće poslastice za prazničnu trpezu (RECEPT + FOTO)

Sastojci:

  • 1 kg jagoda
  • 60 ml limunovog soka
  • 3 kašičice izrendane korice limuna
  • 70 g meda

Usporava starenje, a ubrzava metabolizam: napravite detoks vodu od nara, nane i zelenog čaja (RECEPT)

Priprema:
Očišćene jagode usitniste ili ih ispasirajte, a zatim ih stavite u dublju posudu. Dodajte izrendanu koricu limuna, sok od jednog limuna i med. Dobro promešajte i stavite da se kuva na srednje jakoj vatri uz često mešanje. Kada smesa postane dovoljno gusta, odnosno kada se pojave balončići, nakon otprilike 35 do 45 minuta kuvanja, džem je gotov. Nakon hlađenja možete da ga konzumirate. Džem čuvajte u fižideru i pojedite ga u naredne dve nedelje. S obzirom na to da ne sadrži šećer koji inače služi kao prirodni konzervans, sklon je kvarenju ako se ne drži na hladnom mestu i ne pojede u što kraćem roku.

Izvor: Zadovoljna