Testo

150 g tofua

3 šoljice sojinog mleka

1 dl neutralne pavlake

1/2 kašičice morske soli

2 kašike suncokretovog ulja

2  šoljice zobenih pahuljica

1/2  šoljice kukuruznog brašna

1/2  šoljice polubelog pšeničnog brašna (t-850)

1/2   kašičice kurkume

2  kašičice  kuzua (razmućenog u 1 dl hladne vode) ili 1  kašika gustina (razmućenog u vodi)

Za fil:

200 gr sušenih kajsija

1  kašika agar agara (ili 1  kašika gustina razmućenog u 1 dl vode)

1 dl soka od jabuke

2 dl domaćeg pudinga od vanile (može i sojin puding od vanile)

2  kašike meda

Pomešajte suve sastojke, a tečne izmešajte i zatim sve povežite mešajući kašikom. Smesa za palačinke neka odstoji 30 minuta. Operite suve kajsije i skuvajte ih sa sokom od jabuke i agar agarom. Dodajte prstohvat morske soli i kuvajte 10 min. Kajsije ostavite da se ohlade, a zatim isitnite mikserom. U dobijenu smesu lagano umešajte sojin puding i med. U kalup za torte slažite palačinke. Svaku premažite debelim slojem fila i ostavite u fružideru 30 minuta da se stegne. Tortu možete preliti glazurom od bele čokolade ili ukrasiti sojinim šlagom i kockicama svežih jabuka.