Mesečni horoskop otkriva - u avgustu 2021. godine očekuju nas čak četiri retrogradneplanete: Pluton, Saturn, Jupiter i Neptun. U astrologiji ove planete se smatraju miroljubivim i povoljnim, pa ne bi trebalo da postoje veći izazovi i problemi, ali ipak budite vrlo oprezni u svojim postupcima tokom njihovog retrogradnog hoda. Moguća su mala neslaganja, svađe, promene namera, nerazumevanje, kao i odustajanja od nečeg što smo želeli.

Saznajte šta će vam u avgustu doneti uticaj 4 retrogradne planete:

Retrogradni Pluton(do 6. oktobra)

Pluton je u astrologiji povezan sa psihoanalizom, promenom mišljenja i unutrašnjim verovanjima. Period kada je Pluton u retrogradnoj fazi savršen je za analizu prošlih grešaka, redefinisanje odnosa sa ljudima i donošenje zaključaka. Iskoristite ovo vreme za preispitivanje određenih koraka u životu. Zadatak koji vam zadaje jeste da iz života izbacite sve nepotrebno, da radite na sebi i da imate hrabrost da se suočite sa istinom. Tokom retrogradnog Plutona povećava se rizik za svađe. Ako želite da razjasnite neka pitanja, posebno u odnosu sa partnerom, naoružajte se argumentima i strpljenjem.

Retrogradni Saturn(do 11. oktobra)

Astrolozi Saturn nazivaju planetom hladnog uma, bistrine, doslednosti i promena. Retrogradni Pluton i Saturn dobar su astrološki duo koji će vam pomoći da promenite život. Iako Pluton pomaže da se odbaci nepotrebno, Saturn doprinosi sprovođenju ambicioznih planova, formiranju novih dobrih navika, promena načina života, kao i sticanje znanja i obrazovanja. Retrogradni Saturn ne voli neozbiljne i brzoplete postupke. Zato pazite kakve odluke donosite i nekoliko puta razmislite pre nego što nešto preduzmete.

Retrogradni Jupiter (do 18. oktobra)

Jupiter je planeta novca, obilja i radosti, a u retorogradnoj fazi podstiče vas na ostavrenje grandioznih planova. Posebno je dobar trenutak za poslovne kontakte i napredovanje u karijeri. Imaćete priliku da širite znanja, napredujete i usavršavate se. Stvari koje nikako ne treba uaditi za vreme retrogradnog Merkura jesu brzopletost i impulsivnost. Postoji rizik da izgovorite reči koje ne želite ili ne biste smeli, a posledice mogu skupo koštati.

Retrogradni Neptun (do 1. decembra)

Planete nsova, pasivnosti i iluzije podstiče vašu maštu i kreativnost, ali sputava realnost. U avgustu ćete imati kreativne ideje, ali kod rešavanja krupnih izazova nećete se baš dobro snaći. Ne vraćajte se u prošlost, jer to u vama može probuditi negativne emocije.

Izvor: Sensa