U prvoj polovini nedelje dominiraju emocije i mogli biste da budete hiperosetljivi, ali ubrzo se fokus okreće prema druženjima, avanturama i novim i neobičnim iskustvima pa sledi talas uzbuđenja. Vikend donosi stabilnu atmosferu i povećanu produktivnost. Nedelja počinje u senci kvadrata Venere i Saturna, koji će se osećati još prvih nekoliko dana i otežavati veze. Ali, olakšanje dolazi pri kraju nedelje.

Ako vam je ljubavni život bio nesređen u proteklih sedam-osam dana, početak ove nedelje neće baš biti od pomoći, jer je u prvim satima utorka pun Mesec na 28. stepenu Riba. Pun Mesec u Ribama je jedan od najluđih, pa stvari mogu da izmaknu kontroli i da budu potpuno nepredvidljive. U sredu je egzaktan kvadrat između Merkura i Plutona. Možda ćete osećati snažan poriv da se izjasnite o važnom pitanju i da nekome kažete nešto važno što ste dosad suzdržavali. Međutim, pazite, ovaj aspekt ni na koji način nije poznat po suptilnom izboru reči.

Ova nedelja nam pak donosi i poboljšavanje romantičnih izgleda. Kako se približava kraj nedelje, poboljšavaju se romantični izgledi, za šta su zaslužna dva vrlo važna aspekta. Prvi je opozicija Venere i Urana, egzaktna u četvrtak. Premda ne deluje naročito stabilno, može biti vrlo zabavna i uzbudljiva i može da vodi u nove avanture, što zvuči mnogo bolje od frustrirajućeg delovanja Venerinog kvadrata sa Saturnom. U subotu je egzaktan trigon između Marsa i Saturna, koji može doneti stabilnost nakon urnebesa, koji će da uzrokuju Venera i Uran, jer pod njegovim uticajem mnogo promišljenije i uspešnije usmeravate svoje nagone prema ostvarenju ciljeva.

Što god da činite ove nedelje, nemojte smetnuti s uma da je bolje da što pre zaključite sve važne komunikacije i dogovore, jer od sledećeg ponedeljka Merkur kreće retrogradno.

Ponedeljak

Glavni događaj: Mesec u konjunkciji s Neptunom.
Šta možete da očekujete: Danas biste mogli da se osećate neuravnoteženo. Bićete hiperosetljivi, pasivni, skloni sanjarenju i izvrtanju istine.
Šta treba da uradite: Da biste izbegli konfuziju, danas se radije oslonite na intuiciju nego na logiku, jer će ona biti manjkava.
Šta ne treba da radite: Nastojte da se ne izgubite u intenzivnim i konfuznim emocijama.

Utorak

Glavni događaj: pun Mesec u Ribama.
Šta možete da očekujete: Ribe intenziviraju emocije i kreativnost, dok pun Mesec od vas zahteva da otpustite sve što vam više ne služi.
Šta treba da uradite: Izvedite ritual punog Meseca, kako biste pojačali svoju sposobnost otpuštanja negativnih emocija.
Šta ne treba da uradite: Danas nemojte grčevito da se držite snažnih emocija.

Sreda

Glavni događaj: Sunce ulazi u Vagu; Merkur u kvadratu s Plutonom.
Šta možete da očekujete: Merkur je vezan za komunikaciju, a Pluton za psihu i dubinu, stoga njihov međusobni odnos donosi duboko razmišljanje i intenzivne interakcije s drugim ljudima.
Šta treba da uradite: Ovo je dobar dan za istraživanje, jer je moguće razotkrivanje tajni i rešavanje misterija.
Šta ne treba da radite: Nemojte da prihvatate ekstremne ideje ili teorije zavere i nemojte da ulazite u rasprave samo radi raspravljanja.

Četvrtak

Glavni događaj: Venera u opoziciji s Uranom
Šta možete da očekujete: Moguća su uzbuđenja; provedite vreme sa starim prijateljima ili sklopite nova prijateljstva.
Šta treba da uradite: Ovo je sjajan dan za povezivanje s drugima i prizivanje pustolovine u svoj život.
Šta ne treba da uradite: Nemojte da izbegavate nova ili neobična iskustva.

Petak

Glavni događaj: Mesec u Biku, u konjunkciji s Uranom
Šta možete da očekujete: Poželećete da isprobate nove stvari i život obogatite novim, uzbudljivim iskustvima.
Što treba da radite: Ovo je sjajan dan da razbijete rutinu radeći nešto što vam izaziva uzbuđenje, čak i nervozu.
Što ne treba da uradite: Nemojte se držati ustajale rutine.

Subota

Glavni događaj: Mars u trigonu sa Saturnom
Šta možete da očekujete: Ovaj uticaj daje vam samodisciplinu, snagu, izdržljivost, ambiciju, strpljivost i upornost, kao i sposobnost pronalaženja najdelotvornijeg načina da nešto obavite.
Šta treba da uradite: Prihvatite se najtežih zadataka, jer obavićete ih na vreme i u zadatim uslovima, i to savršeno.
Šta ne treba da uradite: Nemojte da izbegavate rizike – kombinacija opreza i hrabrosti omogućuje vam da se upustite u njih.

Nedelja

Glavni događaj: Mesec u Blizancima, u trigonu sa Suncem u Vagi
Što možete da očekujete: Danas je verovatna mentalna oštrina i znatiželja, želja za komuniciranjem, dobro zdravlje i osećaj vitalnosti, kao i harmonični odnosi s partnerom, roditeljima i ostatkom porodice.
Šta treba da uradite: Ovo je dobar dan za komunikaciju, kontakte s drugim ljudima, učenje i vežbanje.
Šta ne treba da radite: Danas nemojte da budete sami.

Izvor: Sensa.hr/Patricia Lucija Tomasović