Ponekad ljubav donosi iznenađenja, a za tri horoskopska znaka čiji se bivši vraća tokom Saturnovog sekstila sa Mesecom, koji počinje 21. septembra 2021. godine, činiće se kao da se romansa budi i vraća na svoje mesto. Dok se budemo kretali kroz energiju Mesečevog i Saturnovog sekstila 21. septembra, osećaćemo snažno povlačenje prema onima koji se osećaju i doživljavaju kao porodica, pa čak i kod kuće, što će nas dovesti do ponovnog povezivanja s nekim bivšim ljubavima iz naše prošlosti.

Iako se često grčimo pri pomisli da se bivši vraćaju iz prošlosti, to nije uvek loše, ponekad je to zato što nam je trebalo vremena da se razdvojimo pre nego što ponovo zaista budemo zajedno. Vraćanje bivšeg, čak ni nekoga koga bismo klasifikovali kao "onog koji je pobegao" nikada nije lako. Suočeni smo sa starim osećanjima i novim nadama, pored borbi koje su bile prisutne na kraju veze. Situacija je izazovna, ali to ne znači da je nužno loša.

Mesec čuva tajne u našim srcima, najdublja osećanja i želje koje imamo, ali o kojima možda ne govorimo uvek i ne postupamo u skladu sa njima. Umesto da na ovog bivšeg gledate samo kao na eksploziju iz vaše prošlosti, budite otvoreni ka mogućnosti da se ta osoba vrati u vaš život s razlogom. Ponekad je to zato što nam je suđeno da budemo zajedno, ali i zato što su nam te osobe potrebne da nam pomognu da se probudimo iz stagnirajuće situacije u kojoj se trenutno nalazimo.

Srodne duše će se često ponovo okupljati u različitim periodima svog života kada jedan ili oboje prolaze kroz tešku situaciju. Ponekad je to zato što je odnos sa novom osobom postao nezdrav ili čak ako se samo osećaju zaglavljeno ili nesigurno u svom životu. Ovo je dar srodnih duša, ali stvar sa ovom vrstom veze nije to što uvek znači da je to dugotrajna romantična veza. Ponekad su te srodneduše više porodična veza nego bilo šta drugo. Neko ko dolazi u vaš život u savršeno vreme da vam pomogne da pređete iz teškog vremena ili ko je tu da vas podseti ko ste zaista.

Dok se krećemo kroz ovaj tranzit, budite otvoreni prema bivšima koji se vraćaju, oni nisu uvek ovde da se ponovo ujedine s vama, ponekad su samo ovde da nam pomognu da uđemo u novu fazu naših života.

3 znaka zodijaka koji će doživeti povratak bivše ljubavi:

1. Lav

Kako ste se kretali tokom godine, evidentno je da se vaš pogled na odnose dramatično promenio. Toliko ste naučili, da je teško ne zapitati se šta je sledeće. Veliki deo ovoga odražava se na važnu prošlu vezu. Ova veza je verovatno izazvala veliki bol u srcu, toliko da vam je možda zadala emocionalni udarac i zapitali ste se ko ste uopšte. Ali ako sada pogledate unazad, vidite li veću svrhu? Možete li videti kako je ta osoba morala da uradi sve što je učinila da biste naučili lekcije koje imate? Razmislite o ovome, jer se verovatno ta osoba koja vas je toliko povredila vraća u vaš život. Ne radi se o tome da će neko dodatno da vas povredi, već se vraća zato što ste konačno spremni za dublje izlečenje. Razmislite o tome šta vas sprečava da prihvatite ovu osobu u svoj život kao svog prijatelja. Ne mora biti više od prijatelja. Pokušajte da ostanete otvoreni za ono što dolazi, jer će ova bivša ljubav imati važnu ulogu u lečenju koje će konačno da se desi.

2. Škorpija

Ljubav je divna stvar, a ono što je teško imati na umu je da je to istina bez obzira da li uspeva ili ne. Kad se intenzivna romantična veza okonča, obično pokušavate da potpuno zanemarite tu osobu. Skloniste umanjivanju ljubavi ili veze, ili čak pronalaženju svih razloga zašto to nije bilo zdravo ili ne bi dugoročno delovalo. Tada radite ono što najbolje radite, graditezidove toliko visoko da niko više ne može da vas dohvati. Ali to nije ono što zaista želite, niti je to kako se zaista osećate. Bolje je priznati da nas je neko povredio, a mi ih i dalje volimo, nego da pokušamo da poreknemo svoja osećanja. Ovim tranzitom imaćete priliku da priznate neke istine o sebi, preuzmete odgovornost i podignete je na novi nivo, tako da budete otvoreni za ono što vam ta veza predstavlja. U vašem slučaju, bivši koji se vraća je neko ko vam pomaže da pređete na različite verzije sebe u ovom životu. Verovatno ga čak doživljate kao člana porodice, a među vama postoji jaka veza. Umesto da mislite da se oni vraćaju u vaš život zato što vam je suđeno da romantično budete zajedno, pokušajte umesto toga da ih vidite kao člana svog duševnog plemena. Neko ko će uvek biti tu za vas, čak i ako to nije na način na koji ste se prvobitno nadali.

3. Bik

Kada se vrati onaj koji je pobegao, ponekad pokušavamo da sebi kažemo da vam se zapravo ne vraća. Normalno je da se osećate uplašeno kada se vrati neko koga smo duboko voleli, jer je, naravno, prisutan strah da će nas ponovo povrediti. Ali ponekad to nije razlog povratka bivše ljubavi. Ponekad se dvoje ljudi zaista moraju razdvojiti na neko vreme kako bi mogli da uče, rastu i postaju bolji. Ovo je put onoga što ljubav zaista jeste i to je razlog što ne funkcioniše kao bajka. Ali da bismo zaista naučili šta je bezuslovna ljubav, ovo je put kojim moramo krenuti. Moramo da prođemo kroz život koji se raspada, osećajući se slomljeno i nesigurno kuda dalje, kroz opraštanje, a zatim biti licem u lice sa osobom koja nas je ne samo najdublje povredila, već koju i dalje volimo kao niko drugi. Ovaj put je drugačije. Ali na vama je da vidite i verujete. Iako se to možda neće dogoditi odmah, ovo je prvi korak tog novog poglavlja. U redu je plašiti se i nema razloga da žurite u bilo šta, ali samo pazite da ne rizikujete ono što najviše želite, jer se plašite da će se to završiti kao pre. Ako možete sebi pripisati zasluge za rast, učinite isto za tu osobu. Oboje se možete pojaviti kao ove dve nove verzije sebe i možda ćete na taj način konačno videti u čemu je bila poenta vaše razdvojenosti.

Izvor: Sensa