Dan nakon mladog Meseca Merkur i Venera menjaju znak. Venera se smešta u Jarcu, a Merkur u Škorpiju. Takva konstelacija dodatno podcrtava energiju mladog Meseca u Škorpiji – otvara se novi ciklus za svakog od nas. Možda nije reč o velikom iskoraku, ali sigurno je da smo u prilici nešto spoznati, bolje shvatiti, razmeniti sa drugima svoje misli i ideje i pokrenuti nešto novo.

Uticaj Merkura u Škorpiji aktivan je od 5. do 24. novembra. Tražimo, kopamo ispod površine stvari. Želimo znati zašto, pronaći uzrok problemu, a razumevanje nam olakšava fokusirano delovanje. Strastveni smo i posvećeni nečemu. Provociramo ne bi li smo izvukli neku reakciju. Uspešniji smo u istraživanju, rešavanju finansijskih pitanja, a dobre stvari možemo dobiti i kroz terapeutski razgovor.

Sa ovim se Merkurom ne bojimo tame, spremniji smo hrabro potonuti duboko ne bi li došlo do odgovora i dubljeg razumevanja stvarnosti. Sa njim pričamo o smrti, seksu, novcu, o svojim sumnjama, ljubomori i strahovima. Oštroumni smo i uspešniji u detektovanju problema ako nismo u njih lično uključeni.

Um je toliko jak da može iskonstruirati svoju priču koja nije u kontaktu sa stvarnošću. Svađe tokom njegovog tranzita zaista mogu biti teške i destruktivne, zato polako i bez naglih odluka. Venera u Jarcu boraviće od 5. novembra do 6. marta 2022. godine. Reč je o dugom periodu zbog retrogradnog kretanja koje će se odvijati od 19. decembra do 29. januara 2022.-e.

Venera u Jarcu ljubav i odnose doživljava ozbiljno. Oprezna je, ne poklanja lako poverenje. Ne upušta se olako u odnose. Nema igrica, vrdanja, površnih priča. Ona traži i gradi odnos koji joj pruža osećaj sigurnosti. Pod njenim tranzitom izostaje romantika, a da je nekome stalo do vas pokazaće vam konkretnim uslugama, prisutnošću i predanošću.

Novac, karijera i posao mogu biti u uskoj vezi sa ljubavnim životom. Možda partner ili vi više radite, pa nemate vremena za opuštanje i zabavu. Neki će ljubav doživeti kao dužnost, čak i kao posao. Novi odnosi se češće rađaju kroz posao, može biti prisutna i razlika u godinama. Na površinu mogu isplivati i neki strahovi koji mogu dovesti do povlačenja iz odnosa ili privremene separacije.

Ali ono što je najbitnije za naše odnose tokom Venerinog boravka u Jarcu jeste da ćemo tražiti vrednost i svrhu. Ako oni izostaju, ako izostaje perspektiva u budućnosti, manje smo prisutni u takvom odnosu, a možda se odlučimo i za odlazak. Ako ne naučimo lagane lekcije, one koje slede biće zahtevnije.

Zato podesite svoj unutrašnji radar i fokusirano i predano menjajte one unutrašnje i spoljne strukture koje vam otežavaju kvalitetan život.

Kako su vam zvezde danas naklonjene? Saveti naših astrologa za zdravlje, ljubav i posao vas čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVITE SE OVDE.

Astrolog Julijana Oremović