16. maja u 5 sati i 14 minuta očekuje nas drugo ovogodišnje pomračenje, koje će po svom energetskom naboju biti jedno od emotivno najmoćnijih.

Pomračenje u Škorpiji čisti sve što smo zaključali u svoje unutrašnje podrume, gurnuli pod tepih i ne dozvoljava nam da ignorišemo. Skida povez sa očiju. Prinuđeni smo da gledamo i vidimo.

Sve što se dešavalo od kraja aprila do danas bila je priprema za promenu koja bi mogla da zahteva da budemo spremni za jedan kraj. Kraj kojem ćemo biti svedoci ostaviće nam prostora za sve bolje i bolje golove. Pitanje je samo da li smo spremni da pustimo kontrolu i dozvolimo da toksični otpad izađe iz naših života, a ta svetlost će prodreti na to mesto koje će osvetliti naš novi put.

Živimo u periodu kada je sve brže, intenzivnije i kada se više ne može mesecima i godinama iz dana u dan vući iste terete.

Ovo pomračenje reciklira, čisti, oslobađa bez milosti. Dakle, pustimo je da radi svoje, na način koji se ne opire onome što treba da se promeni. Imamo priliku da shvatimo gde naša energija „curi“, zašto ponekad imamo osećaj bespomoćnosti i gde, i kako da postanemo svesniji svog osećaja lične moći i shvatimo da znamo da možemo bolje od onoga što imaju u ovom trenutku.

Svaki pun Mesec, a posebno pomračenje, donosi neku vrstu kulminacije kada dođemo do neke spoznaje, cilja i kada otkrijemo šta nam je bilo važno poslednjih nedelja. I kao da smo došli do kraja putovanja, nešto privodimo kraju i krećemo na novo životno putovanje, otvarajući novi ciklus. Možemo to nazvati i malom smrću, reinkarnacijom kada, poput Feniksa, raširimo krila i napustimo teška i bolna mesta.

Kada pustimo kontrolu, vidimo kako je lakše i jednostavnije da se povežemo sa drugima na emotivnom nivou, da stvorimo novu oazu intimnosti, da strastvenije i sa više vere pristupimo realizaciji onoga što nam je važno.

Možda otkrijete manipulaciju, tajnu, izdaju, možda vidite gde se odvija borba za vlast i odlučite da vas to iscrpljuje i da to tako ne želite.

Možda uđete u vezu punu strasti i kroz nju dobijete neki uvid ili pouku, otvorite sebi nova vrata.

Pitanja vezana za tuđi novac, dugove, imovinu, štednju, kredite i slična finansijska pitanja takođe se mogu uspešno transformisati kroz ovo pomračenje.

Sunce u Biku u bliskom kontaktu sa Algolom, pomračenje u kvadratu sa Saturnom – sve su to energetski intenzivni aspekti koji nam pokazuju polaritet između svetlosti i tame, između dobrog i lošeg. Prolazimo kroz period kada imamo priliku da promenimo sebe i svoje živote na način koji prevazilazi naše granice, samonametnuta ograničenja i učinimo nešto drugačije, bolje, osnažimo sebe. Samo nas strah i nepoverenje drže na mestu. A mi smo jači od toga.

Sve u našem unutrašnjem "podrumu" sada radi punom snagom. Razmislite o svojim uverenjima, nemojte uvek iznova birati ono što vam ne odgovara, pokušajte ovaj put nešto drugačije dok ne pronađete pravi put za sebe.

Samo nemojte stajati mirno jer može biti bolno. Samo nemojte okretati glavu u drugom pravcu i pristati na manje nego što zaslužujete.

Izaberite svetlost umesto tame.

Izaberite sami. Ljubav prema sebi. Ljubav koja će vam pokazati koliko ste jaki i moćni.

Srećno!

Astrolog: Julijana Oremović