Danas, 18. jula dešava se jedan važan astrološki događaj i ne tako često. u pitanju je opozicija, tj. konfrontacija planeta, a danas i nekoliko narednih dana u takvom položaju će biti dve najudaljenije planete Sunčevog sistema - Pluton i Merkur. Naredni period biće harmoničan iz više razloga, jer osim ovog aspekta, koji je pozitivan, biće aktuelan još jedan- prelazak Venere u znak Raka. Astrolozi ističu da opozicija Merkura i Plutona savršeno dopunjuje moć Venere, planete ljubavi.

Na koji način će ova opozicija uticati na znakove horoskopa?

Sklapanje novih poznanstava

Suptilna energetska veza između ovih planeta biće usmerena na to da nas učini društvenijim i otvorenijim. Lako ćemo komunicirati s poznatim, ali i s nepoznatim ljudima, bićemo spontani i prirodni, puni pozitivne energije za druženje.

Sjajna komunikacija i saradnja

Današnji dan je posebno povoljan za one koji rade u timu, jer će razumevanje biti na visokom nivou. Iako je možda u pitanju veliki tim i složeni proces rada, posao će biti efikasno obavljen. Današnji dan je ceo u znaku razumevanja, stoga je sjajna prilika da pokušate da se povežete sa onima s kojima ste u nekoj vrsti konflikta. Zatražite oproštaj, oprostite drugima ili prihvatite izvinjenje. Budite iskreni, ljubazni i otvorenog srca prihvatite one koji vam idu u susret.

Harmonizacija unutrašnjeg sveta

Tokom današnjeg dana mnogi će osetiti čudnu smirenost, mir, shvatiće šta žele od života. Položaj Plutona i Merkura stvoriće izuzetno pozitivne uslove za sve vrste duhovnih praksi, za introspekciju i analizu naših osećanja i želja. Iskoristite ovaj sjajan period za meditaciju kao dodatni vid opuštanja ali i komunikacije sa sopstvenim bićem.

Izvor: Sensa