Od jutra može zavistii energija celog dana pred nama - DalajLama otkriva šta treba da kažete svakog jutra kako biste uspostavili harmoniju i kreirali sreću. Ujutru možete, kako napominje Dalaj Lama, koristiti tehnike opuštanja poput meditacije. Užite u svoje misli, razgovarajte sa sobom, obratite pažnju na ono što je unutar vas.Sagradite kost do svoje duše - kada ste jedno sa svojim bićem, sve ide lakše.

Dalaj Lama je u svojim izlaganjima isticiao i značaj afirmacija, pozitivnih i motivacionih fraza koje treba izgovarati ujutru. Neke od njih su:

- "Imam dragoceni ljudski život – i neću ga trošiti!"

- "O drugima ću imati samo dobre misli." - ljudi koji sami misle prljavo o drugima kasnije se utapaju u močvari tračeva i glasina.

- "Svom snagom ću koristiti drugima." - na ovome počiva duh zajedništva, ali to ne znači da treba da zapostavite sebe.

Ipak, najvažnije rečenica koju sebi treba da kažete je sledeća - ističe Dalaj Lama:

"Svakog jutra razmišljajte o tome koliko ste srećni što ste se probudili, zato što imate najvredniju stvar na ovoj Zemlji - ljudski život. Recite sebi: "Koristiću svu svoju energiju za rast i razvoj, za otvaranje svog srca drugim ljudima; kako bih postigao prosvetljenje u korist svih. Moje misli će biti vedre i ljubazne, neću osuđivati ili kritikovati, ljutiti se ili loše razmišljati o nekome. Moj cilj je da učinim sve što je u mogućnosti da koristim dobru energiju. I uspeću!"

Ako ovo izgovorite svakog jutra, ostvarićete harmoniju u sebi i sa svetom oko sebe!

Izvor: Sensa