Kada posmatramo dožIvljaj sna kroz prizmu astrologije, naglašeni element našeg natalnog horoskopa najpre će sugerisati kako da se odnosimo prema snovima. Ljudsko iskustvo je univerzalno, pa bezobzira na znak Zodijaka u kojem se nalazi natalno Sunce, Mesec ili podznak, sanjaćemo snove koji nam šalju poruke o ličnom razvoju, piše astrološkinja Senka Ljubić.

Saznajte kakve snove sanjaju Ovan, Lav i Strelac:

Osobe naglašene vatrene energije žele da se dokažu u izazovima, da se razvijaju, pronađu prave odgovore i zablistaju u svojoj životnoj okolini. Lični razvoj je važna tema, pa će se i u snovima često javljati simboli koji opisuju taj proces. Snovi će vrveti od snažnih osećanja i dramatičnih sadržaja, a simboli snova mogu da pokažu kojim putem treba krenuti prema ostvarenju vlastitih vizija. Zabavljaće vas neobični sadržaji i simboli snova. Štaviše, mogu da vam donesu neočekivano nadahnuće.

Kada prepoznate da su snovi deo vašeg dubljeg bića, dobijate dodatnu motivaciju kako biste ih iskoristili za još bolje upoznavanje sebe. Snovi o putovanju i letenju. Putovanje u snovima simbol je velikog životnog putovanja, kretanja napred, ličnog razvoja, a sve te teme povezane su sa elementom vatre. Ako je putovanje lagano, bez prepreka, bez obzira na prevozno sredstvo, nesvesno nam poručuje da krenemo u akciju i da smo na pravom putu. Kada letimo u snu, najčešće letimo slobodni poput ptice, a let je simbol slobode, lakoće postojanja, nesputanosti. Svako kretanje sa lakoćom, trčanje, klizanje na ledu, vožnja biciklom, kao i uspinjanje stepenicama ili liftom nose istu poruku.

Ali ako smo zapeli u ostvarenju ciljeva, ako nismo na pravom putu, u snu će avionski letovi biti otkazani, nećemo moći da pronađemo svoj auto ili nećemo uspeti da ga pokrenemo. Ako putujemo sa previše prtljaga, nesvesno nam poručuje da završimo sve nerešene zadatke iz prošlosti i oslobodimo se svega što nas sputava u ostvarenju ciljeva.

Snovi u kojima ne vidimo ili smo zalutali. Energiju vatre koja simbolizuje lični razvoj odražavaju i snovi u kojima smo zalutali ili ne možemo da otvorimo oči. Nesvesno nam poručuje da nismo spremni da vidimo određene delove sebe i svog života. Naše nesvesno već zna istinu, ali svesni um nije još spreman da je prihvati. Ovakvi su snovi neprijatni, osećamo nemoć, ali zapitajmo se šta to treba da vidimo o sebi da bismo pronašli pravi put.

Izvor: Sensa