Mnogo doktora je ispitivalo snove. Tako je poznati psiholog Karl Jung rekao da su snovi manifestacije onoga što naše unutrašnje ja ne zna ili ne razume. Kroz snove naš um pokušava nešto da nam poruči. To uopšte ne moraju biti snovi koji predviđaju budućnost. Mi zapravo najčešće sanjamo svoje brige, skrivene strahove i zebnje u obliku nekih predmeta ili pojava. To se sve dešava jer su naš um, telo i duh međusobno povezani i način na koji sebe doživljavamo odražava se u našim snovima.

Evo koje snove ne treba da zanemarimo:

1. Letenje

Ako sanjate da letite, to simboliše vašu želju da postignete ciljeve. Kad se probudite i osetite nalet energije, to znači da ste na dobrom putu i da možete da postgnete sve što ste zamislili.

2. Voda

Ukoliko sanjate vodu, bilo da je u pitanju reka, more, okean, izvor, to simboliše čistoću. Ako ste sanjali vodopad, to označava nove početke i oslobađanje od svega starog.

3. Zubi

Snovi u kojima sanjate zube imaju različita značenja- ako se u snu izvadi zub, onda nešto mora izaći, a pokvareni zubi su simbol straha i anksioznosti. Ako sanjate da vam ispadaju zubi, to odražava nove događaje u životu koji mogu da izazovu stres- strah od gubitka kontrole, strah za voljenu osobu, novi posao, nedostatak moći... 

4. Novac

Snovi o novcu simbolizuju sreću. Ako ste sanjali da ste dobili na lutriji, onda vas očekuju promene u životu. Ukoliko sanjate da dajete novac, onda se plašite gubitka. Ako sanjate da gledate novac, to odražavaju vašu želju da živite u izobilju i blagostanju. Pare u snovima takođe mogu da imaju veze sa stresom na poslu- gubitkom posla, dugovanjima…

5. Nago telo

Snovi u kojima je osoba gola simbolišu strah od otkrivanja. Ako ste sanjali drugu osobu bez odeće, ovo je preteča ljubavne veze, ali može da znači i gubitak poštovanja. Golo telo u snu takođe znači i prihvatanje sebe ili drugih onakvi kakvi smo, sa svim nesavršenostima i manama.

Izvor: Sensa