Veruje se da su snovi povezani sa stvarnošću, a simboli u njima odražavaju kako se osećate u tom trneutku, šta vas opterećuje i brine, o čemu razmišljate, šta pokušavate da sakrijete… Kada bolje razumemo svoje snove, možemo bolje razumeti šta se dešava u našim životima.

Evo šta znače određeni simboli:

Pad

Osećaj pada u snu može značiti jednu od dve stvari: ili ne kontrolišete svoj život i odnose, ili otpuštate nešto što vas je pritiskalo.

Zaljubljivanje

Ako sanjate da ste zaljubljeni u neku osobu, to znači da o njoj često razmišljate i da vam izaziva jaka osećanja. Ako ste sanjali o prošloj ljubavi, onda u stvarnosti i dalje podjednako volite osobu kao nekada.

Bežanje

Ukoliko sanjate da vas neko juri, da bežite, to znači da ste pod stresom zbog svojih dužnosti ili odgovornosti od kojih biste želeli da pobegnete. To takođe može značiti da ste zanemarili nešto važno u svom životu, pa je vreme da na to konačno obratite pažnju.

Ogoljenost

Ako ste u snu goli pred mnogo ljudi, to znači da se iz bilo kog razloga stidite ili se plašite izlaganja. Drugo značenje takvog sna je ranjivost, odnosno trenutak kada osećate preteranu osetljivost ili slabost.

Vožnja automobila

Vožnja automobila simbolizuje vaš život. Način na koji vozite automobil u snu govori o tome kako živite. Pažljivo i polako ili rizično i nepromišljeno? Da li znate put ili ste se izgubili? Da li je put ravan ili neravan? Da li vas put plaši ili ste opušteni? Vaše iskustvo vožnje u snu može tačno preneti vaša osećanja o stvarnom životu.

Seks

Seks je prikaz vašeg psihičkog stanja. Da li ste razočarani ili srećni? Sanjati o seksu takođe može značiti da želite određenu vrstu intimnosti, ili jednostavno potrebu tela za seksualnim oslobađanjem.

Beba

Bebe u snu ukazuju na to da se osećate ranjivo ili da imate jaku potrebu da budete voljeni. Takođe mogu biti simbol novih početaka.

Pauci

Ako u snu vidite pauka, onda osećate svoju moć ili potrebu za moći. Na pragu ste neke vrste dostignuća. Videti mrtvog pauka u snu implicira da ste prevazišli nešto što vas je uplašilo.

Kašnjenje

Ako sanjate da kasnite, to znači da ste prezaposleni ili ne možete da se nosite sa emocijama. Takođe, takav san može značiti da dajete mnoga obećanja koja niste u mogućnosti da ispunite i to vas brine. Drugo tumačenje kašnjenja u snu je da osećate kako vam život prolazi, a vi tapkate u mestu.

Hrana

San u kojem ste okruženi hranom ili jedete veliku količinu hrane ukazuje na bogatstvo. Hrana je znak uspeha i budućeg blagostanja.

Plakanje

Suze u snu ukazuju na to da žalite zbog nečega u svom životu i da morate da naučite kako to da prevaziđete. Plakanje takođe može da znači da sve držite u sebi i da ne ispoljavate svoja osećanja.

Izvor: Sensa