Intuicija je moćan unutrašnji glas koji nam daje smernice, nagoveštava šta će se dogoditi, upozorava i otkriva skrivene signale naše podsvesti. To je onaj unutrašnji osećaj koji nam govori da li će nešto biti dobro ili ne.

U mnogim kulturama signali intuicije se tumače i na fizičkom nivou, od grčeva u sommaku, do svraba dlana ili zujanja u ušima. Ova sujeverja su rasprostranjena u mnogim zemljama i tradicijama, a autorka knjiga i spiritualista Semra Haksever otkriva koji znaci su najzastupljeniji i šta oni predstavljaju.

Jedan d čestih jeste svrab ušiju, a Semra smatra da kada je u pitanju levo uvo, to znači da neko dobro priča o vama, a da desno može ukazivati da neko o vama govori loše. Smatra se da ovaj predznak datira još od Rimskog carstva. Kada se ovo dogodi, izgovorite ime osobe za koju mislite da priča o vama i osvestite da li su se u vama javile neke unutrašnje senzacije koje pokazuju da ste sa tom osobom povezani.

Svima je poznato sujeverje da kada vas svrbi levi dlan novac dolazi, a kada je reč o desnom, novac nestaje - ovo verovanje podstiče još od Kelta.

Hladna stopala u smislu medicine uglavnom se povezuju sa lošom cirkulacijom, a simbolično znači da imate želju da napustite neko mesto ili da želite da odete na putovanje.

Još jedan znak koji se ističe jeste "igranje" oka koje simbolizuje da ćete čuti neku vest.

Izvor: Sensa