Intuicija i podsvest nam stalno šalju znakove, ali mi ih nažalost često ignorišemo. Kad počnete bolje da osluškujete unutrašnji glas i verujete mu, smanjićete rizik od donošenja pogrešnih odluka, uvidećete lakše kojim putem treba da krenete.

Naravno, to nije lak proces i ne može se dogoditi preko noći, ali ako uspete da umirite svoj um, radite na sebi i posvetite se svojim mislima - uspećete! Neki znakovi intuicije nam poručuju da idmeo napred, da nastavimo tamo gde smo stali, a neki nas upozoravaju da smo na pogrešnom putu, da treba da zastanemo i osluškujemo signale kako ne bismo doneli lošu odluku.

Evo koja 4 znaka upozorenja pokazuju da treba da poslušate unutrašnji glas jer vam nešto važno poručuje:

1. Neodlučnost

Kada dođe do neodlučnosti, odnosno kada ne možete d aizaberete neki put, odluku, u dilemi ste često oko najstitnijih stvari, onda je trenutak da zastanete i saslušate šta vam to intuicija poručuje. Donošenje odluka, velikih ili malih, ponekad je iscrpljujuće i intuicija nam može pomoći u tome. Ako se nađete u začaranom krugu, najbolje je da verujete svom unutrašnjem glasu da vam pokaže pravi put... možda ne odmah, ali kada dođe vreme. Ne brzajte sa odlukama i naglim potezima, već pustite da stvar odstoji i posvetite se sebi. Pokušajte da odvojite sat vremena za sebe, smirite se i meditirajte. Idite u šetnju ili se okupajte. Važno je da odluku ne donosite na brzinu i pod stresom.

2. Stalno vam je potrebno tuđe mišljenje da potvrdi vaše

Ako stalno tražite potvrdu od drugih ljudi ili savet za svaku stvar, onda treba da stanete i razmislite. Naučite da verujete pre svega sebi - bez obzira na to šta vaša okolina misli. Bolje je slušati unutrašnji glas nego živeti na način koji će odgovarati drugima. Saslušajte savet, ali onda dobro razmislite, povežite se sa sobom i saznajte šta vam intuicija poručuje.

3. Nedostatak energije

Ako ste prilično iscrpljeni, ovo je jasan znak da radite nešto što je protiv vaših principa. Podsvest to oseća i onda vas upozorava. Ukoliko imate često nagle promene raspoloženja, okruženni ste negativnim ljudima i osećate se iscrpljeno, poslušajte unutrašnji glas koji vam kroz osećaje poručuje sa čim treba da završite kako ne biste napravili pogrean izbor.

4. Osećate da nešto nije u redu

Ponekad nas iznenada obuzme osećaj da nešto nije kako bi trebalo da bude. U ovom slučaju, vaše šesto čulo vas upozorava na nešto nepovoljno. Ako osetite čudnu energiju oko sebe, duboko udahnite i izdahnite i pitajte svoju dušu kako da postupite. Ponekad se može desiti da neke stvari izgledaju gore nego što zaista jesu zbog stresa i anksioznosti, ali tada je važno da razdvojite iracionalno od realnog. Odvojite nekoliko minuta za sebe, umirite se, radite vežbe disanja, a onda poslušajte poruku koju vam šalje intuicija.

Izvor: Sensa