Unutrašnji glas uvek pokušavanešto da nam nagovesti i otkrije, ali mnogi ignorišu to golicanje iznutra. Svi imamo sposobnost da ga čujemo, samo je važno da se fokusiramo i budemo otvoreni za poruke koja vam šalje. Kada umemo da slušamo svoj unutrašnji glas, možemo otkriti šta znači osećaj u stomaku, kada nam srce kuca, kada imamo jaku i strastvenu želju za nečim i kada imamo osećate da nešto nije u redu?

Evo koja 3 instinktivna osećanja nikada ne treba zanemariti:

1. "Ne osećam se dobro."

Kada nam naše telo kaže da nešto nije u redu, treba da ga poslušamo. Naše telo često komunicira sa nama, ali mi nažalost mnoge njegove signale ignorišemo. Dakle, obratite više pažnje na to kako se osećate kada nešto radite, kada ste na određenoj lokaciji ili komunicirate sa određenim ljudima? Da li se osećate dobro ili iscrpljeno? Koje veze i koje aktivnosti vam oduzimaju energiju, a koje vas čine radosnim i živim?

2. "Moram da pomognem"

Intuicija nas ne upozorava samo na opasnost. Pošto smo svi povezani jedni sa drugima, možemo i da osetimo kada je nekome potrebna pomoć. Imamo sposobnost da vidimo energiju drugog kroz njegove izraze lica, govor tela ili jednostavno kroz osećaj. Pomozite ako smatrate da treba.

3. "Lako je biti u pravu"

Nemate racionalno objašnjenje za nešto, ali izgleda ispravno. Neka to bude odluka o karijeri, partneru, gde živeti, šta kupiti, gde ići, šta čitati... Vaša intuicija igra važniju ulogu od racionalnog razmišljanja. Racionalno razmišljanje će se držati materijalnog, preračunaće šta dobijate, a koliko gubite datom odlukom. Ali vaša intuicija će vam jasno dati do znanja šta vas zaista čini srećnim, bez obzira na sve...

Izvor: Sensa