Intuicija nam omogućava da razumemo svoje ja na višem nivou i da verujemo u njega. Daje nam osećaj sigurnosti u situacijama koje ne zavise od nas i na koje ne možemo da utičemo. Čisti našu auru i uklanja neželjenu energiju. Konačno, naša intuicija nam omogućava da otkrijemo jezik naše duše, donesemo ispravne odluke i smanjimo emocionalni bol.

1. Osećajte se bezbedno čak i u toksičnim sredinama

Zamislite da su naša tela okružena neprekidnim tokom energije. Vibracija postoji na drugom nivou svesti u našoj mentalnoj sferi. Ona se kreće u zavisnosti od željene namere ili misli. To postaje naročito važno kada smo u društvu, u trenutku kada sretnemo nekog drugog i razgovaramo sa njim. Tada na naše polje utiče i njegova energija. Uz pomoć tehnika za razvoj intuicije možemo naučiti kako da kontrolišemo ovaj transfer energije.

2. Očistite neželjenu energiju iz aure

Po rođenju svi smo dobili alate koji se mogu koristiti za čišćenje energije. Uz pomoć čula opažamo sve što se dešava oko nas, i u nama samima, stoga smo u stanju da osetimo kada je u našem okruženju prisutna neželjena energija. Nju kao takvu treba da očistimo, a u tome nam pomažu molitve i fokusiranje na pozitivne misli.

3. Psihička čula nam omogućavaju da otkrijemo jezik naše duše

Svi mi već imamo barem jedno čulo na koje se oslanjamo, ali je potrebno da ih sve razvijamo i da im verujemo. Na taj način će se razvijati i naši receptori. To uključuje ono što znamo, vidimo, čujemo i osećamo. Kada postanemo svesni svojih čula, moći ćemo da sagledamo tok svoje aure kao i energije koja nas okružuje.

4. Intuicija pomaže u donošenju ispravnih odluka

Ako želimo da idemo pravim putem, moramo da donosimo dobre odluke. Koliko puta ste zažalili zbog neke?
Zamislite da ste na intervjuu za posao. Prvo, neka pitanje zauzme vaš um. Zatim duboko udahnite i opustite se. Zastanite i pokušajte da osetite šta vaš stomak odgovara na postavljeno pitanje- možda ste zabrinuti zbog toga jer smatrate da to nije idealna pozicija ili da biste trebali još malo da razmislite pre nego što prihvatite ponudu. Ovo takođe može biti indikacija da za sada možete da radite ovde, ali nastavite da tražite druge prilike. Ako se osećate ugodno i smireno, onda je taj posao najverovatnije pravi. Ovo je samo jedan od mnogih praktičnih primera kako intuicija može da deluje kao vodič, ukazujući na ispravnu odluku.

Izvor: Sensa