Uran u Biku 24. avgusta počinje svoje retrogradno kretanje koje će trajati do 22. januara sledeće godine.

Reč je o planeti koja je simbol revolucije, promene, inovacije, mestu gde smo pozvani da budemo svoji i svim svojim unutrašnjim blagodatima doprinesemo boljitku društva u kojem živimo.

Njegovo retrogradno kretanje nam omogućava da pronađemo nova rešenja za stare probleme. Na primer, ako ste pokušavali da postignete nešto proteklih meseci, ali se ništa nije desilo, usmerite svoju energiju ka unutra. Ovaj retrogradni tranzit će vam pomoći da promenite nešto u sebi, kako biste postigli dostignuća u spoljašnjem svetu. Preispitajte svoje stavove i uverenja. Način na koji se ponašate. Negde postoji prepreka ili blokada koja vas je sprečila da uspete, bez obzira da li je u pitanju ljubav ili posao.

Samo ne bežite od sebe. Svaki pokušaj da pobegnete od suočavanja sa sobom posle nekog vremena završiće se još većom frustracijom, ako ne i zdravstvenim problemima.

Zato sa ovim Uranom, koji će zapravo otvoriti sezonu retrogradnih planeta kroz septembar i veći deo jeseni, imate priliku...

...da postanete svesni šta vas koči u napretku i postizanju vaših ciljeva

... pronađete nove načine za izlazak iz starih problema

...da razumete gde stavljate sopstvenu nogu

Ovo je vreme za pripreme za put ka slobodi i oslobođenju. Sigurno ste se bar jednom zapitali, zašto neke stvari nekima idu tako lako, a vi često padnete i propadnete na tom mestu. Odgovor nije u spoljašnjim okolnostima, već u nama. Zato imajte hrabrosti da pogledate u svoje dubine, suočite se sa onim delovima sebe koje ste odbacili, mestima gde ste se ograničili i vezali u čvor, pa ne možete ni napred ni nazad. Pregledajte svoja uverenja, obrasce ponašanja, programe po kojima živite. Sigurno je da možete lakše i jednostavnije.

Spremite se za put ka slobodi. Tek kada razvežemo čvorove u sebi, počeće ispoljavanje onoga što želimo u spoljašnjem svetu. Nova ljubav, veća zarada, bolji posao, zdravlje.

Jer možemo.

Jer mi to zaslužujemo.

Zato što vredimo.

Astrolog: Julijana Oremović