Šesti znak horoskopa, Devica se povezuje sa grčkom boginjom pravde Dike. Bila je ćerka Zevsa i titana Temide. Predstavnici ovog znaka važe za veoma vredne, detaljne, praktične. Analiziraju svaki aspekt svog života, a često i tuđih, ponekad osećaju potrebu da moraju da „poprave“ nekog drugog iz svog okruženja. Kada morate da se nosite sa jednom Devicom, postoji nekoliko stvari koje nikako ne treba da radite u njihovom prisustvu. Na primer da lažete, jer Device imaju šesto čulo za laž i uvek je prozru, a takođe postoji i nekoliko stvari koje nikada ne bi trebalo da im kažete, ako želite da ostanete u dobrim odnosima.

1. „Pa šta ako nije po planu, opusti se“

Device vole da imaju sve konce u svojim rukama i da sve planiraju unapred. Imaju noćne more ako stvari ne isplaniraju unapred i na vreme, a naročito kada nešto krene po zlu. Stoga opušten odnos po pitanju planiranja nikako nije nešto što jedna Devica može mirno da posmatra.

2. Ti si neorganizovana“

Ako ikada Devicu nazovete neorganizovanom, mnogo ćete povrediti njen ego. Ona za sebe misli da je najorganizovanija i da sve drži u svojim rukama.

3. „Imaš potrebu previše da kontrolišeš sve“

Devica će to poreći, ali one zaista vole da kontrolišu sve. Vole da vode glavnu reču, da prave organizaciju, da govore drugima šta i kako da rade... Imaju potrebu da ispravljaju stvari koje smatraju pogrešnim.

4. „Zaboravila si...“

šta god da je u pitanju, Devica ne zaboravlja. Da li je u pitanju važan datum- godišnjica, rođendan, dan putovanje, neki naizgled beznačajan dan ili podatak- Device sve pamte sa velikom preciznošću.

5. „To nema logike“

Poznato je da je Devica neko ko se veoma upravlja logikom u životu. One vole da rade stvari na razuman način, vrlo dobro promišljeno, analizirano i isplanirano. Kod Device nema mnogo mesta za improvizaciju.

Izvor: Sensa