Koji rituali donose radost vodenim horoskopskim znakovimaRaku, Škorpiji i Ribama, piše astrološkinja SenkaLjubić.

Voda ima sposobnost pročišćavanja i prilagođava se obliku svake posude kojom želimo da je zahvatimo (što u psihološkom smislu simbolizuje sposobnost empatije) i nezaustavljivo pronalazi put prema cilju. Intuicija, maštovitost i povezanost sa unutrašnjim svetom veliki su dar, ali zbog takvog senzibiliteta u vama se tokom napornog dana nakupi mnogo opterećujućih misli i osećanja, nekih sopstvenih, a još više onih koje ste pokupili od drugih. Zato vaši mali rituali treba da posluže pročišćavanju vlastitog unutrašnjeg prostora.

Pročišćavanje će najčešće biti doslovno povezano sa vodom: dugo tuširanje, tople mirisne kupke, plivanje, šetnje uz more, jezero, reku. Već samo posmatranje mora donosi osećaj smirenosti. Još jedan moćan način pročišćavanja su samoća i tišina. Odvojite se od svega što vas uznemirava i što vam kvari raspoloženje. Opuštajuća muzika, posebno ona koja uključuje vodu, poput zvuka kiše, vodopada, šuma talasa ili zvukovi prirode, poput cvrkuta ptica ili pesme kitova, odlična su podloga za meditaciju. Možda ćete uz njih lakše zaspati, jer spavanje je prilika da pročistite i dublje slojeve svog nesvesnog. Pratite poruke snova koji vam pokazuju put.

Pažljivo odaberite sve što ćete uneti u telo, čajeve i dodatke ishrani, ali i sve čime ćete tretirati telo. Hidrolate i eterična ulja osećate vrlo intenzivno, a kada se oslonite na svoju nepogrešivu intuiciju, tačno ćete znati šta vam i u kom trenutku najviše odgovara. Možete pročistiti telo postom, a ako imate priliku, priuštite sebi šijacu ili reiki tretman. I ne zaboravite da na svoj način svakodnevno izrazite zahvalnost na svim darovima života. Bez obzira na to hoće li vaš mali ritual zahvalnosti biti afirmacija koju ste sami osmislili, molitva ili osećaj ljubavi dok šetate prirodom, svoju zahvalnost izrazite svesno i promišljeno.

Eterična ulja: sandalovina, ilang ilang, čajevac.
Hidrolati: kamilica, ruzmarin, nana, jasmin.
Čajevi: kamilica, matičnjak, stolisnik, virak.
Nakit i kristali: biser, ametist, ružičasti, prozirni i dimni kvarc, srebrni nakit

Izvor: Sensa