Horoskop ističe da nas uskoro očekuje olakšanje - Merkur završava svoj retrogadni hod koji traje od 9. septembra. Čak i ljudi koji nisu toliko upućeni u astrologiju čuli su za ozloglašeni aspekt retrogradnogMerkura, a sada, 2. oktobra, ova planeta komunikacije kreće napred, direktno.

Moguće je da ste se tokom retrogradne faze suočili dsa raznim teškoćama - auto vams e pokvario, poslali ste pogrešnu poruku, uređajui su odjednom prestali da rade ili ste imali više konflikata nego obično... Ipak, retrogradni Merkur i nije tako loš, njegova prednost je to što nas podstiče da se ponovo povežemo sa sobom, da osvestimo koje greške treba izbeći, kako se promeniti...

Sada kada je Merkur direktan, snaga novih početaka je jača nego ikad, zato je važno da to dobro iskoristite! Energija počinje da se izjednačava i planeta nastavlja svoj normalan tok. Za Merkur, to znači da će komunikacija biti jasnija, transport i tehnologija pouzdaniji, a nama će mnoge stvari biti jasnije.

Merkur će 2. avgusta krenuti direktno u znaku Device, pa je ovo povoljan period za analizu, planiranje, presabiranje onoga što smo u poslednjih mesec dana dobili i naulili. Iako će ovaj tranzit automatski doneti osećaj olakšanja, postoji nekoliko stvari koje možete da uradite da biste još više iskoristili talas harmoničneenergije koji stiže:

1. Probudite se, aktivirajte se - Kada Merkur ide direktno, to je skoro kao da se budimo iz veoma dubokog sna. Naši umovi su bili magloviti, a misli nejasne poslednjih nekoliko nedelja. Možda ste iskusili veliku unutrašnju napetost ili zamućenost, i morate svom telu i umu dati vremena da se polako probudi. Meditirajte, radite jogu, postepeno sebe vraćajte u stanje ravnoteže.

2. Pažljivo Planirajte - Sada je pravi trenutak da se posvetite planovima koji su možda tokom retrogradnog Merkura stagnirali ili bli odloženi. Planirajte, ali sačekajte još par dana pre akcije, kako bi se misli i emocije sredile. Ne uskačite odmah u rizik.

3. Preduzmite akciju - Dozvolite Merkuru nekoliko dana ili čak nedelju dana da se vrati na pravi put, baš kao što ste sebi dozvolili da se polako probudite iz maglovitih vibracija retrogradnog Merkura. Zatim, pustite Merkuru da ponovo aktivira kreativnost u vama i onda AKCIJA! Kada se energija zaista smiri, vreme je da postupite prema svojim planovima i krenete ka ostvarenju snova. Odredite pažjivo svoje namere i odlučite da vi sada birate kojim smerom će se stvari u životu kretati.

Sledeći retrogradni Merkur očekuje nas skoro na samom kraju 2022. godine, od 28. decembra do 18. januara 2023. godine.

Izvor: Sensa