Horoskop otkriva da oktobarski pun Mesec u Ovnu ima isceljujuću moć. To neće biti prikriveno, magično, nežno, on nas gura da shvatimo da je promena upravo neophodna. Suočavamo se sa krajem jednog puta i to će za nas biti lekovito, posebno kada pun Mesec udruži snage sa Hironom, asteroidom koji je poznat kao "melem za rane na duši".

Hiron nas uči kako da iz svojih emotivnih rana učimo, kako da iz njih izvučemo moćnu unutrašnju snagu. Onnas podstiče da te rane iskoristimo kao energetsko gorivo za sopstveno buđenje. Iako smo slomljeni, usamljeni, tućni, Hiron ukazuje da i u obilju problema možemo videti lepotu života. Omogućava nam da razmišljamo o našim ranama kao o tajnim portalima u dublje razumevanje i saosećanje, intuiciju, veće znanje, pa čak i potencijal da pomognemo drugima, da ih usmerimo.

Za vreme punog Meseca 9. oktobra, Hiron je retrogradan u znaku Ovna, što pojačava njegovu vatrenu energiju - suočićemo se sa mnogim stvarima iz prošlosti. Možda se osećamo kao da smo došli do kraja, ali ako nastavimo da se krećemo, to će nas podstaći da nastavimo dalje, oprostimo ili potpuno otpustimo, a to samo po sebi može doneti neku vrstu isceljenja ili razrešenja.

Moguće je da će vam u tom otpuštanju starih rana pomoći aktivnosti poput plesa, vežbanja ili trčanja. Možemo da napravimo veliki korak ka promeni energije u našem životu, posebno kada je reč o odnosima.

Venera, planeta ljubavi i odnosa, takođe je veoma aktivna pod ovim punim Mesecom, tako da možemo vrlo dobro da vidimo mnogo ove vatrene isceljujuće energije koju podstiču naše veze sa drugima. Ako nosimo masku u bilo kojoj vezi, ako ne možemo da izrazimo svoje pravo ja ili ako nam je teško da postavimo granice, sve bi to moglo da izađe na videlo. U suštini, odnosi koji su vas udaljili od vašeg pravog ja biće filtrirani - da li vredi ostati ili potpuno napustiti ovu vezu?

Astrolozi ističu da je ovo poslednji pun Mesec pre sezone pomračenja. Neke stvari koje se sada dešavaju ili počinju da se otkrivaju - moguće je da ćemo tek krajem meseca ili sledećeg meseca, za vreme pomračenja, videti rezultat svega toga.

Pod ovom lunarnom energijom je i Veliki trigon, koju aktiviraju Sunce, Saturn i Mars. Ovo stvaranje energije može doneti osećaj lakoće. Zamislite to kao kišu koja stiže da ugasi sve požare koji su izmakli kontroli. Koliko god ovaj pun Mesec u Ovnu bio prevrtljiv, on ima dovoljno umirujuće, isceljujuće i slatke energije da nas podseti koliko život, u svoj svojoj prevrtljivosti i neurednosti, može biti divan.

Izvor: Sensa