Hiron postaje retrogradan 19. jula, u spoju sa Saturnom , Neptunom i Plutonom. Ova retrogradna faza događa se jednom godišnje svake godine, tako da pripada prirodnom ritmu.

Retrogradni Hiron trajaće sve do 23. decembra 2022. godine. Hiron je asteroid koji kruži između Saturna i Urana i predstavlja neverovatnu kosmičku energiju za rad na sebi i razvoju.

Donosi energiju isceljenja, zaceljenja emotivnih rana, osveženja - preporoda od starih trauma. Svi posedujemo iste moći kao Hiron. Unutar svakog od nas, imamo sposobnost da uzmemo svoje rane i tačke bola i pretvorimo ih u izvor moći.

Kako pesnik Rumi kaže – rana je tamo gde svetlost ulazi.

Pošto se Hiron nalazi između Saturna i Urana, važno je da znamo da je energija Saturna stabilna, dok se Uran bavi višim vibracijama i buđenjem. Kada se one zatvore i nestanu, mi dobijamo posebnu moć, ulazimo u fazu novih mogućnosti i uzimamo život za sebe.

Energija će posebno biti moćna kada se Hiron nalazi u znaku Ovna. Vatreni Ovan nas podstiče da pronađemo snagu u sebi, samopouzdanje i hrabrost. Podržava nas da probudimo u sebi snagu i oslobodimo se onoga što nas usporava, sprečava da rastemo.

Ovu retrogradnu energiju možemo iskoristiti da shvatimo da nas čak i loši trenuci u životu kreiraju kao ličnost i da su oni delovi naše sudbine. Iz njih učimo, razvijamo se, shvatamo da posle bola i izazova mogu doći lepši dani - uvek!

Tokom retrogradnog Hirona pomislite na bolnu ranu iz svoje prošlosti. Kako vas je ova rana inspirisala? Kako može i dalje da vas inspiriše da idete napred? Osvestite šta vam vaše iskustvo znači sada i kako te lekcije možete da iskoristite za poboljšanje života.

Izvor: Sensa