Horoskop - Pred nama je mlad Mesec, koji se održava 23. decembra u 11.17 časova u 1′ Jarca. Kraj. Novi početak. Nova odluka.

Čak pet planeta u ovom ambicioznom znaku koji ima moć da stvara vrednost otvara nam novi životni prostor, mesto gde imamo priliku da stvorimo nešto dobro za sebe.

Šta je dobro za tebe? Možete li jasno definisati svoju nameru? Najmanje jedan. Možete li to da objasnite sebi, zašto tačno i da vidite da li imate sve potrebne resurse da to realizujete?

I u isto vreme, pokušajte da ne uvlačite druge ljude sa očekivanjem da bi trebalo da dobijete nešto od njih. Počnite od sebe, od unutrašnje promene. Pokažite drugima svojim primerom.

Želite da budete srećniji. Definišite šta je sreća za vas.

Želite da imate više novca. Šta za vas znači imati više novca?

Želite da nađete pravog partnera za sebe. Šta je pravi partner za vas?

Ovaj mlad Mesec nas polako uvodi u novu godinu i pomaže nam da postavimo nove ciljeve, ali i da oslobodimo i izlečimo one delove sebe koji nam to ne dozvoljavaju, da izlečimo krivicu, bes, strah, sve ono što nas blokira od postizanje boljeg života .

Merkur se već priprema za retrogradno kretanje, Mars je još uvek u retrogradnom kretanju. Preuredite. Pogledajte u sebe. Pogledajte šta ste duboko potisnuli jer niste hteli da vidite. Kada to pogledate, može biti teško, ali je u isto vreme veličanstveno jer promena počinje. Na putu ste da ostvarite svoje želje.

Izlečite svoje rane i traume. Hiron ide retrogradno istog dana. Pažljivo usmerite svoju energiju, ni u čemu ne preterujte, izbegavajte sebične i arogantne ljude. I na kraju, iskoristite ovaj mald Mesec da se opustite, zabavite, nasmejete sebe i druge i upoznate drage ljude.

Neka vas život iznenadi novom prilikom. I odlučite koji cilj želite da postignete. Bar jedan u ime sopstvenog blagostanja.

Astrolog Julijana Oremović