Kako za Sensu piše astrološkinja Senka Ljubić, za vodu u prirodi nema nepremostivih prepreka, uvek će pronaći put napred, bez obzira na to da li je to direktan ili neki zaobilazni put. Tako i pripadnici vodenih znakova ne pronalaze uvek direktan ili očigledan način za nošenje sa stresom ali je i dalje efikasan. Ovaj način redovno podrazumeva povlačenje u sebe kako bi mogli na miru da se bave sopstvenim osećanjima. Ukoliko ste pripadnik nekog od vodenih znakova, nikako ne treba da zaboravite pročišćavajuću snagu vode koja vam pomaže da upravljate stresom – da prihvatite i otpustite stres i osećanja koja vam on uzrokuje.

Ribe

Ribe su vrlo osetljive i primaju previše nadražaja iz spoljašnjeg sveta. U njima se brzo smenjuju osećanja i raspoloženja, što ih čini lakim plenom za stres. Brane se blagom upornošću, bez otpora. Njihova snaga je u sposobnosti da puste i oproste. Kada je potrebno, otplivaće dalje, uglavnom u utešne svetove mašte. Negativna manifestacija stresa je fizička iscrpljenost, manjak koncentracije, melanholija i odsutnost u komunikaciji. Ponekad će da odaberu ulogu žrtve i da se nadaju da će stres nekom čarolijom da nestane, a da će neko drugi da reši stresnu situaciju. Odmak od svakodnevice u mir vlastitog doma, u ljepotu prirode, uz vodu, glazbu, umjetnost i meditaciju najbolje će ublažiti stres.

Rak

Rak ima nešto čvršći oklop i nastoji da osećanja koje je stres uzburkao, zadrži za sebe. Ali to stvara pritisak zbunjenosti i teskobe koji će ga ubaciti u vrtoglavi krug hirovitih promena raspoloženja. Rakova nežnost nestaje pod grubim reakcijama. Pokušava da se osloni na srećne uspomene iz prošlosti uz snažnu potrebu da se sakrije u sigurnost svog doma. Želi da ga neko uteši, ali najčešće se teši hranom. Rak je dobro povezan sa svojim osećanjima, pa mu neće biti teško da napetosti izazvane stresom otpusti kroz suze i jedno dobro plakanje. Razumevanje i podrška porodice, partnera, dece i kućnih ljubimaca najbolji su lek.

Škorpija

Škorpije se dobro nose sa stresom. Spolja zadržavaju mir, a unutra su uključeni svi alarmi. Bude se snažna osećanja, zamišljaju najmračniji scenariji. Škorpija pažljivo posmatra, ne bi li intuitivno uočila sve vidljive i skrivene strane situacije i tako stekla bolju kontrolu. Štiti se povlačenjem u sebe, postaje nepristupačna i nemilosrdno će se odvojiti od svega što stvara stres. Opasnija je nego ikada, jer će odlučno da se brani od svakog napada. Ali uvek će štititi one koji su mu odani. Najbolje će izaći na kraj sa stresom baveći se unutrašnjim pročišćavanjem: od joge i meditacije do psihoanalize.

Izvor: Sensa/Sensa.hr