Astrologija za mart 2023. godine - mesečni horoskop otkriva kakav je uticaj planeta u prvom mesecu proleća i koji nas aspekti očekuju:

7-8 mart: pun Mesec u Devici - Pun Mesec u Devici dolazi na početku neverovatno napornog i energičnog meseca, dajući nam dozu energije koja vam je potrebna. Nosi isceljujuću vibraciju, vodeći nas da tražimo eliksir koji će nam trenutno biti najkorisniji. Ovo je vreme kada je briga o sebi najvažnija. Što više budemo mogli da se pojavimo i brinemo o sopstvenim potrebama, više ćemo se kretati u skladu sa ovim punim Mesecom. Takođe, možemo osetiti želju da očistimo nered, sredimo svoje prostore i učinimo ih jačim odrazom osobe koju postajemo. Stvaranje bezbednog prostora koji podstiče vašu kreativnost i produktivnost je moćan način da iskoristite ovu energiju punog Meseca.

7-8 mart: Saturn u Ribama - Manje od sat vremena nakon punog Meseca u Devici, Saturn prelazi u Ribe. Ovo je jedan od najvećih planetranih događaja u 2023. godini. Saturn obilazi Vodoliju od decembra 2020, ali sada ulazi u Ribe, gde će ostati do 14. februara 2026. Saturn ima tendenciju da izazove lekcije koje moramo da naučimo, sazremo i od njih rastemo. Dok se Saturn priprema da ostavi jedan znak Zodijaka za sledeći, uvek ostavlja malu nagradu, pa pazite na ovo u danima koji prethode njegovom prelasku u Ribe! Saturn koji prelazi u Ribe će nas postaviti za novo putovanje karmičkih lekcija. Možemo očekivati da ćemo iskusiti teme oko našeg umetničkog izražavanja, odnosa sa granicama i mentalnog zdravlja.

10. mart - Jupiter u konjunkciji Hiron - Portal isceljujuće energije je otključan dok se Jupiter i Hiron poravnavaju u Ovnu. Ova isceljujuća energija nosi vatreni ton, pomažući nam da idemo napred i ostavimo prošlost u prošlosti. Možemo naglo doživeti neku vrstu buđenja, ili ćemo konačno odlučiti da više ne želimo da se držimo prošlih bolova i nevolja. Ne možemo uvek da pobegnemo od svog bola, ali pod ovom energijom možemo se konačno prepustiti ideji da moramo da nastavimo dalje poštujući svoj bol i dozvoljavajući mu da nas vodi napred u svetliju budućnost. Prisustvo Jupitera može nam pomoći da se fokusiramo na srebrne obloge i da maksimalno iskoristimo svoje okolnosti, bez obzira na traume ili tragedije koje su nas zadesile.

11. mart - Venera u konjukciji Eris - Eris je patuljasta planeta poznata kao sestra Marsa. Ona nosi smelu, vatrenu i hrabru energiju, pomažući da se otključa puna snaga ženskog duha. U svojoj srži, Eris je neustrašiva, zaštitna i radikalna energija koja može pomoći da se inspirišu revolucije. Možda se osećamo intuitivnije i odlučnije da se založimo za nešto. Ako želite da primite više ženske energije u svoj život ili vam je potrebna podrška kada je u pitanju izražavanje vaše ženstvenosti, ova energija će vam prijati.

15-16 mart: Trostruka konjunkcija - Sunce + Neptun + Merkur - Sunce, Neptun i Merkur će se svi poravnati u Ribama, stvarajući trostruku konjunkciju. Ovo donosi porast energije Riba, a sa tim, možda i maglu Riba! Ova snažna energija Riba može stvoriti određenu neodlučnost ili konfuziju oko najboljeg izbora akcije koju treba preduzeti. To takođe može dovesti do rastvaranja granica, ostavljajući nas podložnim energijama drugih. Sa druge strane, ova trostruka konjunkcija može biti fantastična za istraživanje i može doneti kreativni podsticaj. Vežbajte svoje maštovite veštine u ovo vreme tako što ćete pisati dnevnik, crtati ili razmišljati o tome kako bi izgledao vaš život iz snova.