Mart je jedan od najmoćnijih meseci 2023. godine zbog svih retkih poravnanja planeta koja će se odvijati. Mart takođe otvara put za sezonu pomrečenja koja počinje u aprilu. Smatra se mesecom transformacije, promene i evolucije koja nas pogađa na nivou duše. To je veliki trenutak čišćenja kada oslobađamo staro i pozdravljamo novo.

Jedan od značajnijhih astroloških aspekata u martu svakako jeste poravnanju Jupitera i Hirona u Ovnu. Jupiter je planeta ekspanzije i obilja, a Hiron je asteroid poznat kao ranjeni iscelitelj. Kako se okupe prvi put za 12 godina, od 9. do 15. marta 2023. godine, moćan portal će biti otključan, pomažući da se isporuči pozitivna energija. Vreme je da se oslobodimo emotivnih rana iz prošlosti. Neke stvari za koje smo mislili da ih se nikada nećemo osloboditi, istopiće se, otpasti, omekšaće se - suočićemo se sa dubljim razumevanjem, saosećanjem i snagom.

Ti ožiljci i rane iz prošlosti služe nam sada kao iskustvo, podseču nas da shvatimo punoću našeg potencijala. Pošto se Jupiter i Hiron okupljaju samo jednom u 12 godina, ovu pozitivnu energiju treba iskoristiti, kako smatraju astrolozi. Otvorite svoje srce i um i znajte da se lepota može pronaći čak i kada mislimo da je sve krenulo naopako. Verujte da se nada može roditi iz očaja. Čak i kroz negativnosti koje ste preživeli, naći ćete put gde je dobrota moguća.

Jupiter i Hiron koji se spajaju u vatrenom znaku Ovna, vodi nas da shvatimo da su rane deo života. Energija Ovna je vatrena, nezavisna, hrabra, preduzetnička i smela. Prirodno je da se ovaj avanturistički duh susreće sa ranama, greškama i teškoćama. Ne možemo biti tužni ako ne znamo šta je prava radost. Ne možemo uspeti ako ne grešimo. Hiron u Ovnu nas podseća da kroz naše rane i neprijatna iskustva učimo, rastemo, sazrevamo i zakoračimo u potpuniju verziju sebe.

Jupiter ima dar da širi šta god dodirne. Poznata je kao planeta obilja jer svojim prisustvom može uveličati stvari kojima je potrebna naša pažnja. Jupiter nas tera da se fokusiramo na širu sliku, umesto da se zaglavimo u sitnicama. Dok Jupiter putuje kroz Ovna , on je uvećavao neke od naših snova i želja, uvećavao gde nam je potrebno više hrabrosti i energije.

Možemo da uklonimo deo krivice, stida i krivice oko svih bolnih rana koje možda nosimo. Jupiter nam pomaže da vidimo svetlo na kraju tunela i kako možemo maksimalno iskoristiti svoje mesto. Jupiter daje stvarima pozitivan obrt, pa ostanite otvoreni za ovo ako prolazite kroz nešto izazovno.

Udruživanje Jupitera i Hirona u Ovnu je divna prilika da pozdravimo obnavljanje i zarastanje u svim oblastima našeg života i da se setimo da čak i ona negativna iskustva smo prošli sa svrhom. Sada smo tu. Sada smo dobro.

Izvor: Sensa