Mesec u Devici je nasuprot Suncu u Ribama, što znači da je pred nama pun Mesec. Lunacija se održava 7. marta u 13:40 u 16′ Devica. S jedne strane imamo pravila i planove koje diktira Devica, a sA druge, prostor beskonačnih mogućnosti, snova i mašte u koji nas uvodi znak Riba.

Akcija, odnos, um vs. snove, emocije, duh. Mi u sebi pomirujemo očekivanja i zahteve materijalnog sveta, obaveze koje nameće svakodnevni život, sa duhovnim delom nas koji na jednom nivou oseća da znamo i možemo više od onoga što trenutno imamo i živimo.

Da bismo postigli ono što želimo u dubini duše, da prvo vidimo šta nas u tome može ograničiti, a na to ukazuje ovaj pun Mesec:

- preterano razmišljanje i zabrinutost

Sve dok živimo u svom umu koji neprestano vrti razne scenarije, prečesto one koji se nisu desili, a puni su strahova i briga, teško nam je da idemo dalje. Zato pazite da vas sopstvene misli ne uvuku u lavirint iz kojeg nema izlaza. Nemojte se identifikovati sa svojim mislima. Opuštajte se. Vežbajte svest redovno. Zamenite negativne misli pozitivnim. To je moguće. Vaš um nije vaš vladar. Vi ste osoba koja ima moć.

- sve mora biti savršeno

I ne mora. Ništa ne mora biti savršeno, a najmanje od svega. Kada upadnemo u zamku perfekcionizma, zaglavimo i nema puta napred. Grešiti je ljudski. Možemo mnogo naučiti iz grešaka. Pomirite se sa svojim prošlim greškama, oprostite sebi. Što se manje plašimo grešaka, manje ćemo praviti greške.

- odlaganje i izbegavanje

Često odlažemo ono što znamo da treba da uradimo i da to niko ne može da uradi umesto nas, pa se dodatno opterećujemo. Izbegavamo suočavanje sa neizbežnim i sabotiramo sebe u postizanju naših ciljeva. Umesto toga, dan za danom, radite ono što će vam olakšati funkcionisanje u svakodnevnom životu. Počnite sa lakšim zadacima, a zatim se uhvatite u koštac sa najvećim, onim koji najviše mrzite, i videćete da nije bilo tako strašno kao što vam se činilo u glavi.

- unutrašnji kritičar

Koliko često napadamo sami sebe a da toga nismo ni svesni – opet si pogrešio, ne znaš, kako si to mogao – kako je toksičan taj glas u tvojoj glavi... Budite nežni prema sebi. U redu je što ponekad ne možete i ne znate. Naučite sebe da budete najbolji roditelj na svetu.

Postoji još nekoliko segmenata važnih za ovaj pun Mesec.

  • Za početak, reč je o našem zdravlju. Posetite lekara, radite to sistematski, prilagodite ishranu svojim potrebama, nađite vremena za odmor, redovno vežbajte.
  • Akumulirane stvari koje ne koristite? Oslobodite svoj životni prostor od viška stvari. Očistite ga, organizujte svoj prostor tako da se u njemu osećate bolje.
  • I konačno, Mars stvara izazovan aspekt ovom Uštapu, pa polako ovih dana. Budite pažljiviji u komunikaciji, kretanju i saobraćaju. Čuvajte se iznenadnih odluka i ne radite nekoliko stvari odjednom. Polako i strpljivo.

Osim toga, istog dana Saturn ulazi u znak Riba i postavlja nam jasno pitanje – kako da postignem ono što mi je važno, o čemu sam toliko dugo sanjao, a do sada nisam imao hrabrosti uraditi to?

Astrolog: Julijana Oremović