Kako se sanjiva, vodena sezona Riba bliži kraju, počinje sezona vatrenog Ovna. U Ovnu se radi o direktnosti i hrabrosti (iste teme se provlače kroz Ovnove osobine ličnosti), tako da će ovo biti sezona strastvenog i odlučnog delovanja. Ovo je vreme kada ljudi mogu brže izgubiti strpljenje, ali to takođe znači da ćemo biti spremniji da se oslobodimo ljutnje.

U 2023. godini Sunce ulazi u Ovna 20. marta i završava se 20. aprila kada Sunce prelazi u znak u Bika. Ovan govori o mladosti i novim počecima, signalizira početak proleća, podstičući nas da procvetamo nakon perioda stagniranja. Za mnoge ljude ovo će biti vreme da naprave neke smele poteze.

Saznajte šta mesečni horoskop od 20. marta do 20. aprila prediđa vašđem znaku tokom vladavine Ovna:

Ovan (20. mart-19. april)

Srećan rođendan! Mars je vaš planetarni vladar i pomera se iz Blizanaca u Raka 25. marta, baš kada počinje sezona Ovna. Rakovi su poznati po svojoj emocionalnoj osetljivosti, intuiciji i sposobnosti da se pridržavaju svojih osećanja. Tokom rođendanskog meseca, možda ćete se osećati dublje; možda ćete biti privučeni da provodite vreme sa najbližim prijateljima i porodicom umesto da se družite sa nepoznatim ljudima. Takođe je dobro vreme da razmislite o promenama i rastu. Pozivamo vas da budete iskreni prema sebi u pogledu onoga što ste prerasli, kao i da budete iskreni prema novom početku na koji ste spremni da krenete, sa Hironom, asteroidom koji predstavlja naše unutrašnje rane, takođe u Ovnu do 2026.

Bik (20. april-20. maj)

Bikovi, period Ovna za vas znači da život shvatate previše ozbiljno. Sezona Ovna ima tendenciju da podstakne Bika na unuhtrašnju promenu. Smeh i igra mogu biti divni načini da se ponovo povežete sa samim sobom, posebno sada kada je Uran, planeta iznenađenja, u Biku. Biće mnogo prilika za spontanost i bezbrižnu zabavu ove sezone. To će takođe biti period predaha. Bikovi mogu sami sebi da pomognu tako što će imati pozitivnije misli.

Blizanci (21. maj-20. jun)

Blizanci, izgledate sjajno u sezoni Ovna. Blizanci će se osećati sigurnije i privlačnije tokom sezone Ovna, zahvaljujući položaju Sunca koji aktivira njihovu društvenu stranu. Najverovatnije ćete se osećati društvenije tokom ovog vremena i možda ćete čak steći neke nove prijatelje. Ove sezone, direktnost i samopouzdanje Ovna upotpuniće vaša društvena i intelektualna interesovanja.

Rak (21. jun-22. jul)

Rakovi, u sezoni Ovna fokusiraćete se na posao. Možda niste uvek najnametljiviji kao osetljiv i intuitivni vodeni znak, ali sezona Ovna je tu da vas podstakne da govorite u svoje ime. Ohrabruje Rakove i podseća ih da je važno da kažu kako se osećaju i šta žele da postignu. Ako ste na poslu igrali previše bezbedno, direktno tražite ono što želite i pokažite koliko možete.

Lav (23. jul-22. avgust)

Ovo je sezona za velike snove, Lavovi. Sezona Ovna će posebno aktivirati vaš sektor putovanja, tako da ćete možda sanjati o odlasku na neku novu lokaciju. Ove sezone, mnogo toga će se činiti mogućim, ali ne zaboravite da se krećete, menjate, poboljšavate. Ipak, koliko god želeli da neke stvari uradite ove sezone, ne brziajte i ne forsirajte. Važno je da pronađete vreme i za odmor, kao i da ostanete smireni.

Devica (23. avgust-22. septembar)

Ne samo da će vas sezona Ovna učiniti samouverenijim i spremnijim da se izborite za svoje snove, već će se vrtiti i oko finansijskih stvari. Ovo je odlično vreme za Devicu da potvrdi svoju dominaciju i pregovara o dugoročnim ugovorima na poslu ili u finansijskoj saradnji.

Vaga (23. septembar-22. oktobar)

Vage, ljubav bi mogla biti u vazduhu! Tokom sezone Ovna, vaš sektor partnerstva je aktiviran, pa ako niste sigurni da li se vašoj simpatiji dopadate ili ste razmišljali o tome da nekoga pozovete, sada je vreme. Ove sezone, što Vaga bude smelija, to bolje. Pokažite osećanja, nemate šta da izgubite.

Škorpija (23. oktobar-21. novembar)

Škorpije, sezona Ovna je za vas period samousavršavanja. Ovo je odličan trenutak da date prioritet svom zdravlju, i mentalnom i fizičkom. Počećete da se osećate kao da možete više i spremni ste da menjate neke navike. Vaša dominantna planeta Mars imaće uticaj i čini da imate snažniju energiju. Tokom ovog vremena, mnoge Škorpije će se ponašati više kao Ovnovi. Oni će flertovati, plesati, igrati se i postavljati ambicije.

Strelac (22. novembar-21. decembar)

Strelčevi, pokušajte da ostanete fokusirani ove sezone. Vi ćete, kao i Lavovi imati koristi i osećaćete snažnu energiju jer se Sunce nalazi u vatrenom znaku. Istraživanje, kreativnost, ljubav i avantura biće naglašeni tokom sezone Ovna. Možda biste želeli da započnete nove projekte, upoznate nove ljude ili otputujete negde novo. Iako je sve ovo veoma uzbudljivo, ne zaboravite da ostanete prizemljeni i zapamtite zašto radite to što radite.

Jarac (22. decembar-19. januar)

Dom je tamo gde je srce. Položaji Jarca biće fokusirani na značajne promene kod kuće ili u porodičnim situacijama. Postavljanje jasnih granica u odnosima je jednako važan prioritet. Ako imate problem kod kuće, ova sezona Ovna bi mogla biti dobro vreme da ga rešite. Jarčevi, budite strpljiviji prema sebi.

Vodolija (20. januar-18. februar)

Vodolije, ne morate biti savršeni ove sezone. Osećaćete se slobodnije, strastvenije, komunikativnije i kreativnije. Ne morate čekati da sve bude savršeno pre nego što počnete; samo uradite ono što želite. Za Vodolije, ovo je motivišuća i osvežavajuća sezona, jer ih podseća da je sve moguće ako imate samopouzdanja da to uradite.

Ribe (19. februar-20. mart)

Iako Sunce napušta vaš znak tokom sezone Ovna i dalje je važno da se posvetite sebi. Naučite da posvetite neko vreme sebi, da se odmorite, opustite ili nešto novo učite. Pogledajte neke zapostavljene potrebe - sada je trenutak da ih rešite.

Izvor: Sensa

https://sensa.mondo.rs/licni-razvoj/life-coach/a49126/7-pravila-koja-pomazu-da-se-smirite.html