Sunce ulazi u znak Riba 18. februara i ostaće u njemu sve do 20. marta, kada se događa i početak nove astrološke godine, odnosno počinje vladavina Ovna. Ovo je period Riba, pa možemo da se podsetimo štta simbol ovog znaka predstavlja - dve ribe koje plivaju u suprotnim smerovima, predstavljaju i svetlo i tamu, što su dva neophodna stanja koja svi doživljavamo na svom životnom putu s vremena na vreme. Baš kao simbol jin i jang, dve ribe nas podsećaju da treba da se vratimo u stanje celovitosti.

Ribe su takođe poslednji znak zodijaka, tako da Sunce koje se kreće ovde sa sobom nosi prirodan osećaj zatvaranja i završetka. Možda osećamo da se obrasci, teme i problemi iz poslednjih dvanaest meseci polako približavaju kraju. Dok putujemo kroz sezonu Riba 2023., pravo je vreme da završimo labave krajeve i stvorimo prostor za novo. Ako je potrebno izvršiti promene, sezona Riba nudi podršku i zamah za isprobavanje novih stvari i eksperimentisanje sa različitim načinima razmišljanja. Sezona Riba 2023. takođe donosi ključni pomak Saturna iz Vodolije u Ribe, gde će ostati do februara 2026.

Mesečni horoskop od 19. februara do 20. marta za svaki horoskopski znak u vreme vladavine Riba (Sunce u Ribama):

Ovan

Verovatno ste već svesni da je Jupiter u vašem znaku. Drevni astrolozi su verovali da kada je Jupiter u vašem znaku, to će doneti sreću, obilje i bogatstvo! Jupiter nije samo planeta sreće, već je i planeta ekspanzije. Jupiter može proširiti stvari u našim životima kako bi doneo više mogućnosti i obilja, ali takođe može proširiti stvari kojima je potrebna naša pažnja. Ako nešto više ne funkcioniše u vašem životu, to može da se uveća pod Jupiterovom čarolijom, pozivajući vas da preduzmete akciju. Imate divnu energiju za preduzimanje akcija tokom cele sezone Riba, pa ako nešto treba da se promeni; ako treba da unesete neke promene, ovo će biti savršeno vreme da to uradite. 17. marta, Mars, vaša vladajuća planeta, post-retrogradna senka, dajući vam ogroman nalet energije. Pogurajte napred sve što želite da uradite. Mlad Mesec u Ribama 19. februara biće introspektivan i pdstiče vas da se izborite sa svim senkama i emocijama. Odgovarajući Pun Mesec 7. marta pada u znak Device, što će vam pomoći da unesete stabilnost i strukturu u sve što se pojavilo. Ako ste radili previše, ovaj pun Mesec može da vas podstakne da se odmorite i potražite podršku ako vam je potrebna. Prelazak Saturna u Ribe 8. marta će izneti na površinu mnoga nerešena pitanja koja zahtevaju vašu pažnju. Saturn u Ribama može biti malo težak, ali budite sigurni ako se oslonite na posao moći ćete da postignete fantastičan napredak. Ovde takođe postoji snažan potencijal da ojačate svoju svoju intuitivnu mudrost. Poslednji put kada je Saturn bio u Ribama 1994-1996, pa ako možete, prisetite se koje su se teme odvijale u vašem životu u to vreme.

Bik

Sezona Riba je odlično vreme da se fokusirate na ono što vam je zaista važno. Verovatno je bilo mnogo promena u vašem životu tokom poslednjih nekoliko godina, ili ste možda još uvek usred toga da se krećete kroz njih. Ove promene su posledica činjenice da imate Uran, planetu promene i buđenja, koja se kreće kroz vaš znak. Uran planira da ostane do 2026. godine, tako da je ovo energija koja se sporo kreće sa kojom učite da živite i kojoj se prilagođavate. Sa Suncem u Ribama, sada je vaša prilika da se fokusirate na ono što želite da kultivišete u svom životu. To je vaša šansa da usporite i smirite se sa onim što zove vaša duša. Kada budete slušali ovaj poziv, tačno ćete znati gde da skrenete pažnju i na šta vam je važno da se fokusirate upravo sada. Sa prelaskom Saturna u Ribe 8. marta, možete očekivati promene ili preokret neke vrste kada su u pitanju vaša prijateljstva, zajednice i grupe kojima odlučite da se okružite. Vaša energija će verovatno biti izuzetno osetljiva, pa vodite računa o tome sa kim provodite vreme i kako se osećate kada ste u blizini određenih ljudi. Saturn će ostati u Ribama naredne 2,5 godine, tako da imate vremena da radite sa ovom energijom i da zaista shvatite koga želite da držite blizu sebe. Mlad Mesec u Ribama 19. februara donosi meku, isceljujuću energiju na vaš način. To će vam pomoći u vašoj potrazi da razjasnite šta vam je važno. Pun Mesec u Devici 7. marta može da osvetli vaše odnose i može ponovo da uvede ovu temu da budete svesni sa kim odlučite da se okružite. Društvena povezanost je identifikovana kao jedan od najvažnijih faktora kada je u pitanju stvaranje sreće u vašem životu, tako da ako bi vaš život mogao da koristi više društvenih interakcija, sezona Riba će biti odličan trenutak da ovo bude vaš fokus.

Blizanci

U poslednjih nekoliko meseci ste bili pod jakim uticajem planete Mars jer je provela veoma dugo vremena u vašem znaku Zodijaka. Dok Mars neće otići do 26. marta, 17. marta Mars će konačno napustiti svoju postretrogradnu senku. To znači da ćete verovatno osetiti talase sveže energije kako ulaze u vaš život. Vaši nivoi energije mogu se čak i povećati, ili ćete se možda osećati motivisanije da završite stvari. Mars je veoma muška energija, a muška energija može da nas inspiriše da se krećemo, preduzmemo akciju i sledimo ono što želimo da stvorimo. Retrogradni Mars u Blizancima, jer je to zaista bilo prilično značajno za vaš znak. Mlad Mesec u Ribama 19. februara osvetliće vašu karijeru. Ovo je fantastičan mlad Mesec da usmerite vašu pažnju na ono što biste želeli da manifestujete kada su u pitanju vaši ciljevi u karijeri. Ako ste u penziji, takođe možete da usmerite ovu energiju u svoja osećanja svrhe i za šta biste želeli da provedete svoje vreme. Odgovarajući pun Mesec 7. marta, pada u znak Device i može da vam skrene pažnju na vaš dom i porodični život. Možda ćete morati da budete tu za člana porodice ili će nešto u vašem domu zahtevati vašu pažnju. Postoji duboka energija oko ovog punog Meseca za vas, tako da su velike šanse da šta god da se odvija, možda ćete morati da uđete u sebe i da se usredsredite da biste razumeli najbolji način da se krećete kroz njega. 8. marta, Saturn prelazi u Ribe naredne 2,5 godine, koja će biti velika podrška za preuzimanje svih vaših ideja i izgradnju nečeg opipljivog sa njima.

Rak

Ubrzo nakon što se Sunce preseli u Ribe, 19. februara imamo mlad Mesec u Ribama. Ovaj mlad Mesec može doneti inspiraciju za putovanje ili učenje nečeg novog. Ako ste želeli da se vratite u školu ili da pohađate kratak kurs, ovaj mlad Mesec će vam pružiti fantastičnu podršku. Sve što možete da uradite da otvorite i proširite svoj um i svest biće favorizovano pod ovim mladim Mesecom. Kako ovaj mladi Mesec pada u Ribama, a Saturn prelazi u Ribe 8. marta, ova energija mladog Meseca može dati neke naznake o tome šta će doći od Saturna. Pošto Saturn ostane u Ribama naredne 2,5 godine, verovatno ćete krenuti na put učenja i rasta. Saturn u Ribama će vas učiniti mudrijim i pomoći vam da proširite svoj um na nove dimenzije. 7. marta, pun Mesec Device će osvetliti nebo, donoseći balansirajuće talase zemaljske energije. postoji umirujuće, hranljiva energija oko ovog punog Meseca koja vam može pomoći da se osećate bezbedno da izrazite sebe i da se povežete sa onim kako se zaista osećate.