Većina učitelja Zakona privlačenja upozorava nas da se usredsredimo na stvari koje želimo u svom životu. Sve ostalo, poput prošlih strahova i razočaranja, može se predati svetlosti. Mudro je ne fokusirati se na prošlost. Fokusiranje na nju ili prevelika vezanost sa njom povećavaju vibracije povezane sa njima. Zbog toga mnoga učenja o duhovnosti smatraju nevezanost za jedan od ključnih delova.

Ali, Rad sa senkom ima moć da nam pomogne da krenemo ka životu koji sami sanjamo. Rad sa senkom je alat za lični rast. Uključuje gledanje nekih priča iz naše prošlosti, koje su obično skrivene u podsvesti. Takođe, rad sa senkom podrazumeva konstruktivan rad sa najdubljim strahovima, kao i sa ograničenjima. Jednostavno rečeno, to znači osvetliti senke svojom pažnjom.

Značaj Rada sa senkom i njegova efikasnost je bolja, ako je fokusiran na deo života koji se nije mnogo promenio, čak ni nakon doslednog vežbanja Zakona privlačenja. Bez obzira na to što praktikujete privlačenje, jednostavno ne možete odvratiti negativne misli i to vas sve dublje frustrira. Zapitajte se zašto se negativne misli stalno pojavljuju. Zatim, koristite odgovor kao most, dopuštajući da se uključe emocije. Iskreno govoreći, osećanja razočaranja će se sama po sebi promeniti i nestati.

U Radu sa senkom, ovaj drugi deo je posebno važan. Samosvesnost skrivenih, senovitih emocija, čak i nakratko, smanjuje njihov uticaj na nas. Rad sa senkom može da se obavi kroz nekoliko alata, kao što su EFT (ili tapkanje), vođenje dnevnika i kontemplativno razmišljanje. Umesto da duboko zaronite u priče, govorite sebi, pokušajte da gledate iz daljine i dopustite im da izblede. Postepeno ih zamenite fokusirajući se na svoje ciljeve i snove. Ne morate sebe da krivite ili da osećate sramotu, dok otkrivate svoju mračnu stranu senke. Ovi delovi psihe žele samo jedno: da imaju vašu pažnju. Kada ih priznate, biće im lako da se ponovo integrišu.

Nakon toga ćete primetiti da lično imate više moći da jurite snove koje želite. Pogledajte senke i ponudite im prihvatanje i ljubav bez ikakvih uslova. Slično onome što anđeli i vodiči čine prema vama. Nakon toga, nastavite dalje. Priznavanje vaših osećanja nižih vibracija omogućava im da se brže rasprše. Osvetlite svoje senke. Oblast koja je nekada bila mračna može se osloboditi, konačno dozvoljavajući vašem snu da se ostvari.

Izvor: Sensa