Prolećna ravnodnevica očekuje nas 21. marta i predstavlja trenutak ravnoteže, povratak u stanje nulte tačke jer u ovom danu broj dnevnih i noćnih sati se izjednačava. Martovska ravnodnevica je takođe usklađena sa početkom sezone Ovna, a kako je Ovan prvi znak Zodijaka, smatra se i početkom astrološke nove godine i početkom nove avanture oko Sunca.

Martovska ravnodnevica donosi početak proleća, a sve ovo zajedno čini je moćnim danom za usklađivanje u harmoniji, fokusiranje na obnovljanju i stvaranju ravnoteže. U zavisnosti od toga gde se nalazimo na svom ličnom putovanju oko Sunca, možemo se osećati pozvani da procvetamo i niknemo, ili se možemo osećati pozvani da uđemo unutra i povučemo se.

Prihvatite tu gde jeste i priznajte da se, kao što se menjaju godišnja doba, menjaju i vaše životne okolnosti. A pod ovom ravnodnevnicom u martu 2023. sve je moguće. Za ravnodnevicu 2023. godine nema planeta u retrogradnom kretanju. To znači da imamo neku snažnu energiju koja ide napred i podstiče nas na obavljanje stvari i napredak.

Neposredno pre vrhunca ravnodnevice 17. marta, Mars, vladar Ovna i planeta koja je povezana sa akcijom, motivacijom i obavljanjem stvari, napušta svoju postretrogradnu fazu senke, šaljući snažan nalet energije. Zatim ubrzo nakon što ravnodnevica dostigne svoj vrhunac, 21. marta doživljavamo mlad Mesec u Ovnu koji otvara neke neverovatne mogućnosti za nove početke i postavljanje namere.

Mlad Mesec u Ovnu je obično jedan od najboljih u godini za postavljanje namera i sadnju semena za našu budućnost, a ove godine smo dobili dva mlada meseca u znaku Ovna, ovaj 21. marta i drugi 19. aprila, što donosi pomračenje Sunca za vreme mladog Meseca. Martovski mlad mesec u Ovnu otvoriće put energijama pomračenja koje će se odvijati sledećeg meseca. To će nam pomoći da se pripremimo za novo poglavlje koje je predodređeno da se otvori. To će nas napuniti i obnoviti iznutra, tako da smo spremni da koračamo ovim novim putem koji se otvara.

Koristite prolećnu ravnodnevicu da upijete pozitivnu energiju ravnoteže. Iskoristite ovu energiju da se vratite u stanje gde ste stabilni, sigurni i celoviti u onome što jeste. Pokušajte da unesete ravnotežu u svoju rutinu, u ishranu i u svoj način postojanja. Priznajte gde su stvari van ravnoteže i radite na tome da unesete lakoću i harmoniju u te oblasti.

Provedite vreme u prirodi i shvatite da su nove mogućnosti moguće. Kreirajte neke namere, vizualizujte šta želite da privučete i ostanite otvoreni. Promene o kojima sanjate možete da postignete ako se dovoljno potrudite.

Izvor: Sensa