U životu se mnoge stvari završavaju sa razlogom. Čak iako vam se to ne čini u prelomnom trenutku - kada s ejendo poglavlje zatvori, mora da započne novo. To je znak da je nešto završeno i da je svrha ispunjena, a da ste vi pronašli nešto novo. Verujte delu sebe koji vas stalno budi noću i podstiče da izađete iz svoje zone komfora i probate nešto novo. Nešto smelo. Nešto uzbudljivo. Nešto što će vas vratiti u život.

Verujte delu sebe koji zna da je pred vama mnogo više nego što mislite. Da vas u životu čeka toliko lepih stvari – samo ako se usudite da rizikujete i napravite korak napred. U životu postoji mnogo više od onoga čime ste zadovoljni.

Verujte delu sebe koji je gladan obilja, rasta, inspiracije i smisla. Verujte mu kada vas zamoli za promenu. Bilo da je u pitanju novi posao, preseljenje u drugi grad, gubitak određenih ljudi da bi se napravio prostor za nove... ili rad na sebi i istraživanje novih navika.

Unutrašnji glas poručuje da će sve biti u redu - verujte mu. Napravite korak napred ka svojim snovima. Rizik postoji, ali u životu ima pravilo - onaj ko rizikuje, taj i dobija. Krenite na novi put, novu avanturu koja vam može promeniti život. Možda vam neki san ili želja sada izgleda ludo, ali ludo je ono što je dobro i što vas pokreće.

Kada vas neko razočara, povredi i ode iz vašeg života - to je i trebalo da se dogodi. Ta osob anije dobra a vas, čak iako se ne usuđujete da to priznate. Tek kada ode ono što vas ne ispunjava, otvoriće se vrata života za ono što donosi sreću i radost. Međutim, za ovo morate napraviti malo prostora. Prvo moramo biti prazni pre nego što napunimo svoje srce i dušu.

Verujte delu sebe koji vam govori da prestanete da se hvatate za prošlost i nastavite dalje - prošlost vas je učila, sada je trenutak da iskoristite to znanje. Koje ćete vredne pouke izvući iz ovoga i koliko će vam se novih mogućnosti otvoriti.

Duboko u sebi znate da vam je potrebna promena i da se sve događa sa razlogom. Iako odlazi nešto što te je ranije radovalo, doći će nešto novo što će vam doneti dodatnu sreću i priliku za razvoj. Posegnite za svojim snovima SADA! I ne zaboravite - Kada se jedna vrata života zatvore, nova se odmah otvaraju! Ne gledajte dugo u zatvorena, već zakoračite u nešto novo i posebno!

Izvor: Sensa