U ponedeljak 17. jula u 19 sati i 32 minuta očekuje nas napeti nebeski scenarijo koji nam priprema mladi Mesec na 24′ Raka. Aspekt koji se zove Veliki krst uključuje Sunce i Mesec u Raku, Pluton u Jarcu i Mesečeve čvorove koji se na isti dan pomeraju u Ovna (severni Mesečev čvor) i u Vagu (južni Mesečev čvor).

Reč je o energiji koja poziva na korenite promene i događaje koje ne možemo da izbegnemo, a odvijaće se kroz naredni period. Jasno vidimo šta je dobro, a šta nije. Polaritet između svetla i tame skida nam ružičaste naočare. Shvatamo šta u svom životu treba dubinski da promenimo kako bismo mogli da idemo dalje sa manje ili nimalo tereta.

Stare strukture, štetni obrasci (manipulacija, kontrola, opsesivno ponašanje) koji nas guraju prema destruktivnom i sabotirajućem ponašanju ‘žele’ da budu spaljeni, pretvoreni u pepeo. Naša duša traži evoluciju. Ako ne poslušamo unutrašnji poziv, dolaze još zahtevnija iskušenja ne bi li se napokon pomerili sa mesta.

Ovaj mladi Mesec ima pečat sudbine, karme. Nešto traži da bude viđeno, rešeno, nešto se menja i treba to da dopustimo bez otpora. Možda se dogodi neki veliki preokret ili napeti događaj sa ciljem da vidimo ono što zaista jeste, a možda samo imamo priliku da otpustitimo nešto unutar nas što vučemo sa sobom duže vreme, a zbog čega smo umorni, bolesni ili nam nedostaje stvaralačke energije.

  • Šta nas u porodičnom ili poslovnom sistemu drži zarobljenima ili zaglavljenima?
  • Imamo li pravo na pripadanje?
  • Dopuštamo li sebi u interakciji sa drugima pravo na svoje mesto, na svoje Ja?
  • Znamo li da postavimo granice?
  • Koje je vaše sigurno mesto sa kojeg možete slobodno da izrazite svoja osećanja?

U svakom slučaju, pred nama je prekretnica, raskršće. Možemo da nastavimo da koračamo istim putem i doživljavamo iste ili slične ishode, a možemo i da sednemo sami sa sobom i zapitamo se – okej, ovo više ovako ne ide, šta ja mogu da uradim da bude bolje? I krenuti…

Mars u opoziciji sa Saturnom podiže ljutnju i frustraciju. Osećamo se zaglavljeno, kao da ne možemo napred. Samodisciplina, rad i strpljenje omogućuju nam da na najbolji mogući način izađemo iz tog kruga.

Uticaj Neptuna daje nam viziju bolje budućnosti, kao da možemo da udahnemo srećnije sutra. Čuvajte se samo idealizacije i zavaravanja. Prizemljite svoje snove.

Uticaj Urana pruža nam nova i kreativnija rešenja za stare probleme. Nove spoznaje i uvidi su tu, posegnite za njima. Probajte nove načine i nove puteve do cilja.

Upliv Kirona isceljuje traumatična iskustva iz prošlosti, one rane zbog kojih se ne otvaramo prema boljim prilikama. Obrađujemo ono što je bilo, grlimo ranjene delove sebe i krećemo na put integracije odbačenih i zanemarenih delova sebe.

Venera u Lavu priprema se za retrogradno kretanje. Teme vezane uz ljubav, decu, osećaj lične vrednosti dolaze na reviziju.
Stvorite život kakav želite da živite. Niko to neće i ne može da učini umesto vas!

Izvor: Sensa.hr/Julijana Oremović, astrološkinja (julijanaoremovic.com)

BONUS VIDEO: