Gotovo je nemoguće zamisliti život bez biljaka. Njihovo prisustvo obogaćuje svaki enterijer i povezuje nas sa prirodom. Sama briga o sobnim biljkama donosi radost. To nije zadatak niti obaveza. To je prilika da se povežete, da lutate svojim mislima dok radite jednostavnu akciju. Učeći o biljkama, kako ih hraniti i brinuti o njima, takođe učite o sopstvenim potrebama koje treba uvesti u život. Ako niste sigurni da izaberete novu ili čak svoju prvu biljku, inspirišite se vezama iz kosmosa.

Možda je biljka povezana sa vašim horoskopskim znakom idealan izbor.

OVAN

Direktni i iskreni Ovnovi savršeno odgovaraju sukulentima. Kao i Ovan, ova biljka ima nezavisnu prirodu, ne zahteva poseban režim, ali voli svetlost. Sukulent unosi energiju u dinamičan vazduh, koja se inače može preterano potrošiti, i podstiče na novu akciju.

BIK

Jedna od omiljenih biljaka je definitivno fikus. Njegova reputacija nije najbolja, jer zahteva pažnju, ali je zato idealna za visoko motivisane Bikove koji su fokusirani na postizanje svojih ciljeva. Zajedničkim radom i životom sa ovom biljkom ostvariće se rutina za postizanje uspeha.

BLIZANCI

Filodendron odgovara radoznalim Blizancima koji su stalno u pokretu. Kao i oni, ova biljka se lako prilagođava svakom prostoru, a istovremeno pleni pažnju svojom jednostavnom elegancijom. Njihovo svetlo i veselo lišće odražava Blizancima urođeni osećaj optimizma pred svakim izazovom.

RAK

Vođeni svojim srcem, Rakovi sreću pronalaze u porodičnom okruženju i punom domu, pa je biljka koja u svom imenu nosi sreću - Happy Bambus - odličan izbor za njih. Pored toga, ova biljka je i vodena; sadi se u vodi koja se menja svake dve nedelje, a treba da se gaji na jakom ali indirektnom svetlu.

LAV

Tropske, suncem okupane bromelije izgledaju i osećaju se i odgovaraju kraljevskoj energiji Lava, dopunjujući njihove vatrene ličnosti. Na sreću, kako je poznato da Lavovi ponekad ignorišu rutine, izgleda fantastično i ne zahteva mnogo pažnje.

DEVICA

Poznate po svojim zlatnim prstima, fokusu i šarmu, Device kao da ostvaruju svoje ciljeve sa lakoćom i neprestano rastu tokom života. Zbog visokih standarda koje zahtevaju i zaslužuju ponekad bivaju pogrešno shvaćeni, a kaučukovac je upravo takav. Zbog svojih sjajnih i mesnatih listova je zahtevniji za negu, a brigom koju traži pomaže Devicama da dostignu najviše standarde.

VAGA

Tražeći ravnotežu i sofisticirane aktivnosti, Vaga je idealan biljni saveznik monstera. Iako joj ime zvuči „monstruozno”, izuzetno je privlačna i svojim prisustvom ispunjava svaki prostor. Vage, koje su trenutno fokusirane na finansijski napredak, crpiće inspiraciju i neophodnu energiju iz elegantne Monstere.

ŠKORPIJA

Biljka koja ne zahteva mnogo pažnje, odgovara većini prostora, obogaćuje dom svežim vazduhom...zvuči idealno? Dracena, ili ženski zmaj, odgovara jakim i smelim škorpijama.

STRELAC

Baš kao i vaš znak, ova biljka raste kroz svetlost i pažnju. ZZ biljka ili zamija ima jednostavan, ali bogat izgled. Ne zahteva previše održavanja, a u Maleziji se naziva i biljka novca. Uvek aktivni Strelci su odličan partner koji unosi minimalističku lepotu u dom.

JARAC

Kao oličenje discipline i odgovornosti, Jarčevi su u stanju da se fokusiraju na negu biljaka koja je povezana sa japanskim zen budizmom. Duboko ukorenjen u tradiciji bonsaija i njegovog održavanja, to je idealna praksa, koja lako može postati hobi za fokusirane Jarčeve.

VODOLIJA

Ekscentrični empatičan; radoznali i avanturistički... Vodolijama je potrebna biljka koja ne želi da bude ograničena već ima tendenciju da se razgrana. Zlatna puzavica je skoro neuništiva biljka sa živopisnom ličnošću.

RIBA

Promenljivom znaku punom saosećanja potrebna je biljka koja u život donosi smirenost, stabilnost i eleganciju. Zeleni ljiljan je upravo takav. Najbolje uspeva na indirektnoj sunčevoj svetlosti, a zbog korena koji duže zadržava vodu ne zahteva često zalivanje.

Ukoliko vas zanima kako da zaštitite biljke kako bi vam cvetale i bile zdrave do proleća pročitajte tekst Šta da uradite sa biljkama tokom jeseni da bi listale i cvetale do zime.

Izvor: Sensa.hr

BONUS VIDEO:

Sobne biljke koje cvetaju TikTok/emlilivingherbestlife