Tokom 2024. godine biće prisutno mnogo kosmičkih usklađivanja koji se fokusiraju na principe ravnoteže. Astrologija kaže da možemo osetiti da nas sile privlače i guraju na različite strane, a krajnji rezultat je pronalaženje sredine, prenosi Forever Conscious. Tehnologija, finansije i odnosi će biti velika tema 2024. godine, a mnogi od nas će osetiti snažnu potrebu za autonomijom i nezavisnošću. I na kraju, 2024. je godina broj 8 u numerologiji, a to je broj koji predstavlja sreću, simetriju i beskonačnost. Mi smo beskonačna bića, ali naše vreme ovde na ovoj planeti nije beskonačno. Moramo maksimalno da iskoristiimo vreme koje imamo i da ne odbacujemo uticaj koji imamo na druge i svet oko nas. Hajde da kakva će nam biti 2024. godina i ko će imati najviše sreće.

Glavni astrološki događaji tokom 2024. godine

1. Severni čvor u konjunkciji sa Hironom (januar - april)

 Ovo je energija koju ćemo osećati prva tri do četiri meseca u godini, posebno oko 11. februara i zatim pod Ovnovim pomračenjem Sunca 8. aprila. Hiron je asteroid isceljenja, a severni čvor predstavlja put kuda ide naša kolektivna svest. Spajanje ove dve planetarne sile stvara snažnu isceljujuću energiju koja nam može pomoći da se izdignemo problema svakodnevice.

2. Jupiter u konjunkciji sa Uranom (mart - maj)

 Ovo je verovatno najznačajnije usklađivanje 2024.! Susret Jupitera i Urana događa se svakih 12 do 14 godina, ali susret Jupitera i Urana u znaku Bika je neverovatno redak. Uran je u Biku od 2018., a Jupiter je prešao u Bika 2023. Bik je obično povezan sa finansijskim temama i našim osećajem sopstvene vrednosti. Jupiter je planeta obilja i ekspanzije, a Uran tehnologije i inovacija. Ove teme mogle bi da se manifestuju kao glavne vesti o globalnim finansijskim tržištima i digitalnim valutama.

3. Jupiter u znaku Blizanaca (maj 2024. - jun 2025.)

 Jupiter prelazi u Blizance 26. maja, prvi put za 12 godina, čineći ga svojim novim domom do juna 2025. Jupiter je planeta ekspanzije, a Blizanci predstavljaju dualnost duše i tela. Naša duša zna da smo mi ljubav i da je život jednostavno niz lekcija i iskustava. Međutim, naše ljudsko JA mora da živii po pravilima 3D sveta. Ono mora da se nosi sa patnjom, realnošću života na Zemlji i ne oseća uvek ljubav koju oseća naša duša. Te dve strane našeg bića moramo da uvažimo, poštujemo i negujemo.

4. Kvadrat Jupitera i Saturna (jul - decembar)

 Jupiter i Saturn doći će u direktni kvadrat (90 stepeni) jedan sa drugim 19. avgusta, u kojem će ostati do 24. decembra. Njihovu energiju počećemo da osećamo već u julu, pa sve do samoga kraja godine. Jupiter će biti u Blizancima, a Saturn u Ribama - ovo je kombinacija koja može da stvori trenje i napetost jer Jupiter želi širenje, a Saturn skupljanje i fokusiranje na granice.

5. Pluton u znaku Vodolije (novembar 2024. - mart 2043.)

 2024. je godina u kojoj Pluton službeno napušta znak Jarca i ulazi u Vodoliju u kojoj će biti sledeće dve decenije. Pluton u Vodoliji je monumentalna promena koja se odvijala poslednjih nekoliko godina. Kako Pluton već neko vreme pleše na granici između Jarca i Vodolije, već smo počeli da doživljavamo neke od tema koje su predodređene. U Vodoliji, Pluton radi na svemu što se tiče tehnologije.

6. Retrogradni Mars (oktobar 2024. - maj 2025.)

 Mars je retrogradan najređe od svih planeta, pa kada se to dogodi, to je nešto na šta želimo da obratimo pažnju! Mars je planeta akcije, motivacije i energije. Kada putuje retrogradno, smanjuje našu produktivnost, iscrpljuje energiju i čini da osećamo nedostatak motivacije.

Možete i saznati koja 3 znaka će sresti svoju srodnu dušu u 2024. godini.

BONUS VIDEO:

ESPRESO TIKTOK: Srodna duša svakog horoskopskog znaka espreso tiktok

 Sensa.hr/Sensa/M.D.