Prema horoskopu za proleće 2024. godine, većina znakova Zodijaka biće usredsređena na lični rast. Iako to može zvučati obećavajuće, važno je predvideti neke astrološke turbulencije ovoga proleća. Ti izazovi predstavljaju jedinstvene mogućnosti za brigu o sebi i za lični razvoj. Pomračenje Sunca simbolizuje priliku za duboke promene, podstklo nas je da prihvatimo nove okolnosti koje bliže rezonuju sa našim autentičnim ja. Otkrijte šta vas čeka još u maju i junu.

Ovan

Pripremite se za neke velike "aha" trenutke ovog proleća. Saznaćete šta vas sputava i postaviti nove granice. Dok je retrogradni Merkur u aprilu uahtevao da izbegavate stare navike, do kraja maja Jupiterov ulazak u Blizance omogućava slobodnije izražavanje. Ne zaboravite da budete ljubazni prema sebi, uzmite slobodne dane i slavite pobede na tom putu. Ljubav će vam 23. maja dati drugu šansu.

Bik

Ovo proleće biće vam neverovatno. Jupiter i Uran su vam doneli jedinstvenu šansu za samootkrivanje i osnaživanje. Sad ceniet kvalitete koje ste možda ranije zanemarili. Fokusirajte se na negovanje vašeg odnosa sa samim sobom i izgradnju samopoštovanja, sećajući se da savršenstvo nije dostižno i da je rast kontinuiran proces. Ovo je period promene, oslobodite se svakog samoosuđivanja, koristeći svoje emocionalne uvide da produbite svoje razumevanje sebe.

Blizanci

Pokušajte da ne analizirate previše svoju trenutnu ili bivšu vezu. Fokusirajte se na to da doprete do onih koji mogu da vam pomognu na putu isceljenja. Kada Jupiter uđe u vaš znak krajem maja, donoseći jednogodišnji period ekspanzije i rasta, imaćete priliku da razvijete samosaosećanje i steknete jasnoću u svojim emocijama. Dok brojke iz vaše prošlosti ponovo isplivavaju, zapamtite da ne treba da raspaljujete stare emocije. Jednostavno priznajte njihovo prisustvo i obratite pažnju na to kako emocionalno utiče na vas. Pustite da vas osećanja vode graciozno napred.

Rak

Poznati ste po želji da izbegnete sukobe i održite harmoniju u svojim odnosima. Ipak, prolećna pomračenja će vas inspirisati da govorite o pitanjima i uzrocima koji su vam važni. Kada ste u centru pažnje, može vam biti neprijatno, ali nemojte se ustručavati da budete važni. Brinite o sebi, idite na odmor, dajte prioritet spavanju i ne oklevajte da otkažete planove ako treba. Početkom juna, kada se Sunce i Venera poravnaju, imaćete priliku da poboljšate navike nege o sebi i uđete u leto osveženi i puni energije.

Lav

Obično niste od onih koji traže pomoć ili uputstva, čak i kada se borite. Međutim, ova sezona pomračenja vas je ohrabrila da promenite taj način razmišljanja. Možda ćete otkriti da niko ne može sam da se nosi sa svim stvarima. Do juna ćete možda otkriti zajednicu podrške koja je spremna da vam pomogne da postignete vaše ciljeve. Tokom narednih meseci, pomerite fokus sa onoga što vam nedostaje u profesionalnom životu na dostignuća koja vam donose radost i ispunjenje. Razmislite o kako su ova dostignuća obogatila vaš život i možda ćete otkriti da stvari koje nemate izgledaju manje značajne, bar zasad.

Devica

Rana prolećna pomračenja i retrogradni Merkur pomoći će da učvrstite granice. Shvatičete da određene veze u kojima postavljate granice nisu zdrave za vas, što vas navodi da razmislite da se udaljite od njih. Zapamtite, u redu je razgovarati sa onima koji možda koriste vašu ljubaznost i brigu. Koristeći ove energije, osećaćete se prijatnije u svojoj koži. Stavljanje svojih potreba na prvo mesto nije sebično – to je od suštinskog značaja za efektivnu podršku drugima. Ovog proleća poklonite sebi brigu i pažnju koju zaslužujete.

Vaga

Vagama će ovo proleće biti prilično bogato. Duboko ćete razmisliti o svojim vezama i o tome kako one utiču na vašu samopercepciju Jedan značajan aspekt biće posvećen vašim poslovnim odnosima i prijateljstvima. Da li primate onoliko koliko dajete i obrnuto? Kada procenite ravnotežu u vašim odnosima, razmislite o tome kako vaša interakcija sa drugima utiče i na vaše veze i na vaše viđenje sebe. Vreme da postavite granice. Ako primate manje nego što dajete, usredsredite se na poboljšanje svojih veština slušanja.

Škorpija

Imaćete priliku da rastete i da se lično transformišete. Sa konjukcijom Jupiter-Uran u aprilu i Jupiterovim prelaskom u Blizance u maju bićete bolje opremljeni da podržite prijatelje, porodicu i kolege koji takođe traže promene. Smatrajući sebe i druge odgovornim, bez zadržavanja u prošlosti, stvorićete sigurnije okruženje da svi rastu i napreduju. Važno je da izrazite emocije. Razmislite o uspostavljanju dnevne rutine kako biste uneli strukturu u svoj život. Raspored može doneti osećaj slobode.

Strelac

Ovog proleća udubićeet se u svoja osećanja. Odvojite vreme da istražite sve emocionalne situacije koje su vam bile na umu. Kad Jupiter pređe u Blizance krajem maja, osećaćete se spremnim da otvoreno i iskreno izrazite svoja osećanja onima koji treba da ih čuju. Prihvatanje ranjivosti može biti oslobađajuće. Da biste poboljšali svoju emocionalnu inteligenciju, posvetite vreme sedenju sa svojim osećanjima, čak i ako su vam neprijatna. Izbegavajte da upadnete u zamku toksične pozitivnosti, koja odbacuje negativne emocije.

Jarac

Nije vam strana želja za kontrolom, ali ovog proleća ćete malo spustiti loptu. Prihvatanje haosa, u meri u kojoj je to moguće, stvoriće prostor za ispunjeniji život, oslobođen ograničenja koja ste sami sebi nametnuli. Sa Jupiterom koji ulazi u Blizance na jednogodišnje putovanje krajem maja, imaćete priliku da se uskladite sasvoje pravo ja. Ključna lekcija biće prepoznavanje vaše moći da oblikujete život koji vam zaista odgovara, umesto da težite da ispunite očekivanja drugih. Možda ćete otkriti da vas jedino sputavaju vaša sopstvena ograničenja. Da biste negovali unutrašnji mir, razmislite o integraciji praksi svesnosti u svoju dnevnu rutinu. Lagane šetnje bez slušalica, uranjanje u prirodu ili razvijanje prakse zahvalnosti.

Vodolija

Ovoga proleča trebalo bi da napravite neke pozitivne promene u svom životnom prostoru i otključate skriveni potencijal vašeg doma. Slušajte svoje instinkte dok tražite rešenja. Počevši od 2. maja, vaša planeta koja vodi karijeru Pluton stati retrogradno u vašoj prvoj kući, pozivajući vas da se ponovo povežete sa svojim unutrašnjim glasom. Imaćete dovoljno vremena da izgradite samopouzdanje i sredite svoj imidž. Razmislite kako možete da se uskladite sa ljudima koji prepoznaju vaše talente i koji vam mogu pomoći da postignete svoje ciljeve.

Ribe

Sasvim je razumljivo da vaša osetljiva priroda ima rezerve, posebno kada je reč o novcu i poslu. Ovoga proleća imate  priliku da se odmorite od brige o budućnosti. Umesto da se zadržavate na neizvesnostima, iskoristite ovo vreme da napravite pauzu i ponovo procenite svoje prioritete. Dok Jupiter prelazi u Blizance u maju, prihvatite pozitivnu energiju i fokusirajte se na svetle tačke u svom životu. Kada se suočite sa izazovima ili strahovima, odvojite trenutak da procenite verovatnoću najgoreg scenarija i razmislite o potencijalnim rešenjima. Setite se kako ste nekad uspevali da savladate prepreke, podsetite se svoje otpornosti i sposobnost da se snađete u teškim situacijama.

Otkrijte i Koja boja otključava magiju vašeg znaka.

BONUS VIDEO:

Devojke u ovom znaku mogu da nateraju svakog da se zaljubi u njih TikTok/anna.halk

Sensa/Z.A.