Šta nam predviđa horoskop za jun 2024? I dalje smo u sezoni Blizanaca, sezoni radoznalosti i otvorenog uma, prihvatanja i razumevanja različitosti. Ukoliko ste na svom životnom putovanju zbunjeni, nesigurni ili zaglavljeni… astološke prognoze vam mogu pomoći da se pripremite. A predviđanja su da jun donosi spoj sreće i mogućnosti za sve znake Zodijaka. Kosmos počinje svoj ples u ponedeljak, 3. juna, kada Merkur, planeta komunikacije i ideja, ulazi u Blizance, pa svi bivaju otvoreniji i prijemčiviji za različite ideje. A 20. juna Sunce prelazi u znak Raka, taj kosmički događaj najavljuje početak leta, vreme za toplinu, saosećanje i emocionalnu osetljivost. Otkrijte šta vama donosi junski ples planeta i ko će od vas krenuti put slave.

Ovan

Spremni ste da budete u pokretu ovoga juna. Merkur će ojačati vaše ideje i sposobnost da artikulišete svoje strasti. Ne zaboravite da zapišete svoje ideje jer bi vam se sve moglo pobrkati. Mogli biste da se bacite na usavršavanje vaših talenata, ali to će zahtevati da napustite svoju zonu udobnosti. Uklonite stvari koje vas opterećuju kako biste se bacili na ono što vam donosi novac, ljubav i blagostanje. Kada Venera i Merkur uđu u Rak, produbićete vezu sa porodicom. Vreme je da razmislite o sebi i procenite svoje emocionalne potrebe. Ukoliko ste sami, povremeno ćete biti tužni i tražiti utehu u hrani. Istražite svoju dušu, naći ćete u njoj mnogo finog emotivnog materijala. Izađite iz kuće! Pun Mesec u Jarcu pomoći će vam da preispitate šta ste postigli u karijeri. Na ivici ste da dae otkaz.

Bik

Pripremite se za jedan veoma aktivan mesec. Venera usklađena sa mladim Mesecom u vašoj kući resursa i veština poboljšaće vaše veštine. Morate da savladate sopstvene misli kako biste svoje snove pretvorili u stvarnost. Raskrstite s prošlošću i ispunite svoju svrhu planiranjem budućnosti. Mars, planeta akcije, ulazi u vaš znak, a to će vam uliti dodatno samopouzdanje i preduzimljivost. Moći ćete da pstavite svoje uslove. Venera i Merkur su u kući ideja. Ako ste iskusili mentalnu blokadu ili nedostatak životne radosti, dobićete neverovatnu poletnost. Pun Mesec u Jarcu u vašem sektoru strasti i kreativnosti pomoći će vam da zaključite projekat ili završite ljubavnu priču. Pogledajte u sebe, povežite se sa svojim srcem, naći ćete pravi put. Retrogradni Saturn u narednih nekoliko meseci daće vam prostor da preispitate svoje težnje, emotivne veze i poverenje.

Blizanci

Vaša era se nastavlja, a ovog meseca očekujte divna iznenađenja. Merkur, vaš vladalac, popraviće vašu komunikaciju. Vodite se svojim snovima, a ne očekivanjima, i otkrićete šta možete da učinite kako biste privukli srećan kraj. Mlad Mesec se poravnava sa vašim znakom, pa je vreme da uključite svoje pravo svetlo i otkrijete sve karte. Druga polovina juna će vam omogućiti da povećate svoje prihode i resurse, kad Merkur i Venera ulaze u Rak. Razgovarajte sa svojim šefom ili poslovnim partnerom ili preduzmite već jednom vaš strastveni poduhvat. Osetićte podršku svih koji se slažu sa vašom idejom. Kada Sunce uđe u Rak, očekujte više pozitivnih stvari na ličnom planu. Organizujte svoje finansije, vratite dugove ili rešite svoje probleme novcem. Moći ćete da se energetski očistite od loših odnosa. Ukoliko ste imali nerešenu ljubavnu priču, konačno ćete staviti tačku na nju.

Rak

Vaša sezona počinje baš kad kosmos popravi mogućnost da se izrazite. Merkur će u prvoj polovini juna proći kroz vašu podsvest i snove. To će biti period da razmislite i odbacite sve što se autentično ne slaže s vama. Upravo sada moći ćete da vratite kontrolu nad svojim životom. Prestanite da jurite za rezultatima ili emotivnim partnerima - magija će se desiti kada Venera i Merkur uđu u vaš znak, a vi postanete energetski magnet. Romantika će biti na delu jer ljubavna planeta pojačava vaš identitet i izglede za ljubav. Aktivirajte aplikaciju za uoznavanje, izađite i družite se. Pun Mesec u Jarcu je domaćin zabave u vašoj kući partnerstva i posvećenosti. Sami ili u vezi, razumećete šta treba da učinite kako biste imali bolju vezu. Odlična vest je da ćete slušati svoju intuiciju. Verujte svom stomaku.

Lav

Prošlog meseca ste samo radili, radili, radili. Merkur i Venera uzdrmaće vaš sektor prijateljstva i mreža ovog meseca. Mlad Mesec u Blizancima će podržati vaše želje. Izađite u grad sa porodicom ili podelite svoje ideje s poslovnim partnerima. Sve u vezi s poslom krenuće nabolje kada Mars u Biku bude u vašem sektoru karijere. Vaše samopouzdanje će porasti, ali nemojte se praviti važni. Odmeravajte svoje poteze i prave prilike će pasti u vaše ruke. U drugom delu juna promenićete obrasce ramišljanja i uvaiti svoje emocionalne potrebe. Ljubav će vam biti začin za sve. U ovom periodu će do izražaja doći vaše intuitivne sposobnosti. Zabeležite sve što vam padne na pamet, počnite da meditirate ili probajte da se umetnički izrazite. Vreme je da procenite i organizujete svoje radno okruženje. Uspostavite bolji odnos s kolegama ili nadređenima kako biste napredovali.

Devica

Posao i profesionalni status biće na vašem radaru ovog meseca. Merkur će podstaći potrebu da preuzmete odgovornost u vezi sa smerom vaše karijere. Potrudićete se da inovirate pristup poslu i prosto blistati. Mars u Biku će ojačati vaša lična uverenja i pomoći vam da izađete iz zone udobnosti. Budite hrabri, rezervišite "ono" putovanje ili pokrenite "onaj" podkast. Šta god zahteva veru i hrabrost, učinte to. Druga polovina meseca omogućava vam da razmotrite svoje težnje i društveni položaj. Aktiviraće se vaša mreža poznanstava. Pun mesec u Jarcu zatvara poglavlje u vezi s nekim projektom ili romantičnim druženjem. Retrogradni Saturn u vašoj zoni partnerstva pomoći će vam da shvatite da vam nedostaje partner ili će vam pomoći da osvežite svoju ljubavnu priču. I sami znate da ne možete dugo da ignorišete potrebu za dodirom.

Vaga

Ovaj mesec biće ispunjen magičnim iskustvima dok procenjujete svoj život. Merkur i Venera pokreću vaš sektor visokog obrazovanja i duhovnog razvoja, a to će udahnuti život vašim namerama. Shvatićete gde leži koren vaših strasti. Upišite neki kurs, radite s trenerom ili čitajte knjige - sve to može biti odlično za započinjanje budućeg poduhvata. U drugom delu juna, kada Venera i Merkur uđu u Rak, to će učvrstiti vašu karijeru i popraviti javni status. Imaćete priliku da se domognete moćne pozicije. Možda ćete se suprotstaviti autoritetu ili bolje razumeti svoju motivaciju. Krajem meseca osetićete emocionalnu sigurnost i konačno, posle analize svih vaših prošlih izbora, pozvati osobu koja vam se dugo sviđa na sastanak. Ukoliko ste u vezi ili braku, partner će vas naterati da odete na nekoliko važnih kontrola.

Škorpija

Ovog meseca ćete se povući i razmišljati. Merkur i Venera će prolaziti kroz kuću intimnosti i zajedničkih resursa u prvoj polovini juna, a vi ćete otkriti šta želite od svoje veze. Kako budete pokazali svoju ranjivost, vaša ljubav će postati snažnija. Mladi Mesec u Blizancima će oživeti vašu svrhu, vašu vezu s partnerom ili sa samim sobom. To će biti prilika da usavršite ono što vam je potrebno. Mars u Biku će vam pokazati put kojim treba da se kreće vaš odnos ili kako da pristupite lvoljenom. Pokažite strpljenje i prihvatite savete kolega. Druga polovina juna će vam otvoriti mogućnost za putovanje. Sad biste mogli da počnete da pišete knjigu i sa svima podelite sve što ste naučili u proteklih nekoliko meseci. Svet čeka na vas. Prigrlite ovaj period i krenite put slave.

Strelac

Vaš fokus će ovog meseca biti na vašem ljubavnom životu i dugoročnim obavezama. Merkur u Blizancima podstaći će vas da uzmete stvari u svoje ruke umesto da ih prepuštate slučaju. Promeniće se ili status vaše veze ili vaš status na poslu. U komunikaciji sa drugima prvo slušajte, pa onda reagujte. Kada Mars uđe u vašu zdravstvenu zonu, vaša energija može prerasti u razdražljivost. Da biste to pregurali, vežbajte i vodite računa o sebi. Merkur i Venera će biti u vašem sektoru intimnosti i resursa u drugoj polovini meseca. To će pokrenuti promene u vašem životnom prostoru, suočićete se sa nerešenim imovinskim odnosima i dugoročnim ulaganjima. Kupite kartu za pozorište ili rezervišite aranžman za letovanje. Vratićete dugove ili shvatiti kako treba da trošite. Za vas je najbolje da budete štedljivi i uvek imate neki štek. Partner vas obožava.

Jarac

Ovog meseca ćete imati nov pristup svom zdravlju i blagostanju. Mladi Mesec ulazi u vašu zonu zdravlja, a vi dobijate potrebu da ulepšate svoj um, telo i duh. Budući da ste preterano ambiciozni, lako previđate potrebe vašeg tela, pa je ovaj mesec ključan da razmislite o novoj ishrani ili vežbanju. Mars ulazi u vaš romantični i zabavni sektor, pa će vaš društveni kalendar biti prepun rezervisanih datuma. To je prilika da uključite više zabave u život. Druga polovina meseca obećava romantiku, što može značiti posvećenost i vezu sa osobom koju dugo poznajete. Ne zaboravite da uzmete u obzir i empatiju - važno je da otkrijete ranjivost i kolegama i partneru, to će vas samo još više pvezati. Pun Mesec u vašem znaku istaći će vašu sliku o sebi u svetu. Pokažite svoje prave boje i podelite svoj sjaj, imate ga i te kako.

Vodolija

Strasti bujaju za vas ovog meseca, Sunce i Mesec su u vašoj zoni romantike i kreativnosti. Ako ste prošli kroz sušnu dolinu ljubavi, ovaj mlad Mesec i Venera će ponovo zapaliti kreativnu emotivnu inspiraciju i polet u vašem životu. Vaše misli i ljubavni život su plodni, uz beskrajne mogućnosti, pa vam može biti izazov da se prizemljite. Prigrlite tu svoju stranu, ali dobro procenite romantične izglede ili strastvene projekte. Ući ćete u vezu sa nekim iz inostranstva ili fizički udaljenim. Budite otvoreni i ne štedite srce. Pun Mesec u Jarcu očistiće stare podsvesne šablone, pa više ni na koga nećete biti ljuti. U narednih nekoliko meseci povratićete samopoštovanje i početi polako da planirate kako da usmerite vaše nove i stare strasti. Upisaćete se možda na kurs tanga ili pak sesti za grnčarski točak.

Ribe

Kuća i porodični život biće vaš primarni fokus ovog meseca. Merkur i Venera su usklađeni u ovom sektoru, što vas navodi da analizirate prioritete svoje porodice. Planete Merkur i Venera vas pozivaju da istražite dublje značenje vaših nesigurnosti, a najbolje mesto za to je analiza vašeg porodičnog nasleđa. Mladi Mesec u Blizancima će vam pomoći da okrenete nov list u vezi sa svim nerešenim problemima. To može biti kroz planiranje porodice, preseljenje ili obnavljanje porodičnih veza. Mars će vam pomoći da realizujte kreativne ideje, a pun Mesec u Jarcu da otkrijte svoju ranjivost. Sve spaljene mostove možete ponovo izgraditi sada. Planirajte svoje lične i profesionalne poteze, to će vam pomoći da sačuvate energiju i doživite blagostanje. Ako ste sami, očekujte poziv.

BONUS VIDEO:

Najveća greška na početku veze MONDO/Uroš Arsić

  Sensa/Z.A.