Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZIMSKA KRATKODNEVICA - 21. decembra u 11:02 časova donosi nam magičnu energiju: Evo kako da se otvorite za obilje, sreću i ispunjenje želja

Uskoro nas očekuje magičn dan zimske kratkodnevice - Evo kako da se otvorite za izobilje, radost i ispunjenje želja!

  Izvor: Foto: Shutterstock

U 2020. godini zimska kratkodnevica ili zimski solisticij očekuje nas 21. decembra u 11 i 02 časova.

Proslava zimske kratkodnevice prvobitno je bio keltski praznik i nazivao se lula ili Jula, što znači točak ili krug. Keltskipreci su verovali da se mistični točak života tada na trenutak zaustavlja, kako se jedan ciklus završava i započinje novi ciklus Sunca. Takođe je važno shvatiti da ovaj praznik ne predstavlja novi početak u linearnom smislu, već preporod ili novo rođenje u životnom ciklusu.

Pročitajte još:

Ritual od 15 minuta koji donosi lepšu budućnost: Evo kako da lakše ostvarite željeno

Druidski horoskop izrađen prema svetim biljkama keltskih sveštenika

Veruje se da ova amajlija ima veliku moć: evo šta keltsko drvo života donosi osobi koja ga nosi

Ovo je bio važan praznik naših predaka koji su se poklanjali Suncu kao izvoru bez kojeg nema života. Tokom kratkodnevice menjaju se energije na našoj Zemlji i svesno i nesvesno utiču na nas - u tome je moć ovog mističnog dana kada dan u godini traje najkraće.

Solsticij je trenutak kada je potrebno zaustaviti se, osvrnuti se na prošli period i istovremeno se radovati novom vremenu. U noći zimskog solsticija povezujemo se sa svojom unutrašnjom mudrošću. Priroda se tokom zime smiruje i mi se sa njom smirujemo. Kada su dani kratki, mračni i Sunce izgubi snagu, širimo se u svoj unutrašnji svet. Zemljina energija se u to vreme povećava. To je vreme znanja, intuicije i unutrašnjih uvida, vreme za istraživanje i razumevanje misterija života. Duboko znanje o nesvesnom budi se i donosi potrebne duhovne uvide da bi se shvatilo šta je potrebno. Stara godina umire i svesnim promišljanjem i napuštanjem stare možemo pripremiti put za novo rođenje.

Stari običaj bi je da se za vreme zimske kratkodnevice domovi ukrašavaju zimzelenim biljkama, kao što su bršljan, imela, tisa, bor... Sve ove biljke i drveće imaju posebna duhovna značenja vezana za cikluse beskonačnostiživota. Takođe, na ovaj dan palile su se logorske vatre, pravili se venci koji simbolizuju krug godine, plesalo se pod maskama, ukrašavalo se drveće i palile sveće.

Rituali koji donose radost za vreme kratke kratkodnevice:

1. Probudite se pre izlaska Sunca. Idite na posebno (vaše) mesto i posmatrajte izlazak Sunca. Poželite nešto, imajte na umu svoju viziju novog ciklusa.

2. Ukrasite dom zimzelenim ukrasima.

3. Očistite sebe i svoju okolinu da biste napravili mesta za novo. Žalfiju možete koristiti za čišćenje aure i prostora. Takođe očistite nepotrebne smeće u kući.

5. Budi u miru, slušaj tišinu zime. Meditirajte.

6. Ugasite svetla i upalite sveće, a uz svaku sveću poželite da se nešto obistini u novom ciklusu.

7. Takođe možete zapaliti vatru ili posmatrati vatru u kaminu (ili plamen sveće). Razmislite šta treba da promenite na sebi, šta da oprostite i dopustite da to vatra očisti. Bacite u vatru ono što ne želite da nosite u novu godinu. Možete u mislima ili napisati na papir koji bacate u vatru. Neka vatra razloži ono što vam više ne služi.

Nastavak teksta pročitajte na sledećoj strani!

Ovo ne smete propustiti

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj