Nil Donald Volš je američki autor koji je postao poznat po delu "Razgovori sa Bogom", a njegovi citati i poruke poslužili su ljudima širom sveta da započnu pozitivnu transformaciju i u životu pronađu radost i mir. Donosimo vam njegovih 5 životnih poruka, lekcija koje mogu promeniti vaš život u celosti i probuditi nadu da će sve biti dobro.

1. "Svojim mislima kreirate svoju stvarnost. Vaš um poseduje mnogo veću snagu nego što mislite. Da li ste trenutno zabrinuti zbog nečega? Da li vas nešto muči ovih dana? Bog vas poziva da promenite svoj način razmišljanja. Čuda se retko dešavaju onima koji u njih ne veruju. Možda vas upravo sada čeka čudo. Dajte mu prostora u svojim mislima."

2. "Koliko loše stvari sada izgledaju ne znači ništa. Važno je koliko dobro mogu da izgledaju uz Božiju pomoć. Život ima naviku da se dramatično promeni za 24 sata. To ponekad može biti i za 24 minuta. Nećete odustati sutra zbog toga kako stvari stoje danas."

3. "Život je saveznik koji vam ide u skladu sa vašim željama. Možda ne izgleda uvek tako, ali uveravam vas da je tako. Sve što se dešava, dešava se upravo onako kako je potrebno da biste imali priliku da steknete lično iskustvo koje dolazi godinama. Ideja koja stoji iza ovoga jeste da vam život pruža priliku da postanete svoji i saznate ko ste zaista. Ovo je promisao Božija, koju je On zamislio za tebe i za mene. Zato ne odustaj."

4. "Ne možete rešiti problem istom energijom kojom ste ga stvorili. Nije važno o čemu se radi: da li su to beskrajni ratovi u svetu ili svađe u sopstvenom domu, problem je isti: sukobljene energije. Ako želite da promenite ishod, promenite svoju energiju. Neobičan aspekt ove odluke je da ne morate da čekate da neko drugi to uradi umesto vas."

5. "Ima gorih stvari u životu od onoga što vam se trenutno dešava. Ako ne mislite tako, pogledajte novine, uključite TV ili razgovarajte sa prijateljima. Ovo nije kraj sveta. Mama mi je uvek govorila: "I ovo će proći"."

Kada se nađete u nekoj izazovnoj situaciji iz koje ne vidite izlaz, ili smatrate da vam život trenutno servira samo negativnost, podsetite se mudrih reči Nila Donalda Volša i osvestite - Sve loše mora proći!

Izvor: Sensa