Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zašto vam svemir ne ispunjava želje: kako da svojim mislima promenimo stvarnost i privučemo blagostanje

Čovek može da oblikuje svoju stvarnost usmeravanjem misli i emocija na pozitivne stvari i verovanjem da je sve što poželi moguće! Evo eksperimenta koji će pomoći da svoju stvarnost promenite i da ostvarite svoje najveće želje i ...

  Izvor: Foto: Profimedia

Teza da naši misaoni obrasci stvaraju okolnosti u kojima živimo nije nova, ali spisateljica i duhovna učiteljica Pam Grout navodi eksperimente kojima to možemo i da dokažemo i zaista menjamo svoju stvarnost.

Čovek može sam da oblikuje svoju stvarnost; sopstvenim mislima, namerama i delima može da utiče na svoj život i menja ga, tvrdili su duhovni učitelji, ali i naučnici, psiholozi i iscelitelji mnogih epoha. Iako se to u našem materijalnom svetu, punom nedaća, čini kao neslana šala, bezbroj je eksperimenata koji pokazuju da bi to moglo da bude istinito.

Američka spisateljica i duhovna učiteljica Pam Grout i sama je došla do takvih otkrića koja je zabeležila u svojoj knjizi "E2". Smatra da svako može da potvrdi istinitost njenih tvrdnji sprovodeći tačno devet eksperimenata prema preciznim uputstvima. Nije potrebno dugo učenje, sazrevanje, pa ni novac za skupe seminare, ističe, samo spretno usmeravanje sopstvene pažnje i misli. "Kao što su dva plus dva uvek četiri, a lopta koju bacimo s krova uvek padne na tlo, tako i svaka vaša misao uvek deluje na fizičku stvarnost", ističe Pam Grout, pokušavajući i onima koji su sumnjičavi i puni nepoverenja da pokaže kako je stvarnost zaista podložna promenama, da je svest jača od materije i kako mislima možemo da oblikujemo svoj život onako kako želimo.

"Upravo zato što je svaka naša misao energetski talas koji utiče na sve ostalo u svemiru, svakodnevno sami možemo da koristimo energiju i oblikujemo svoju stvarnost na temelju sopstvenih namera i odluka", tvrdi Grout. Jedino su nepoverenje i sumnja istinske prepreke razvoju ovakvih mogućnosti. Ona smatra da je izuzetno važno osvestiti kako je većina naših misli, uverenja i stavova zapravo tuđa, jer smo ih preuzeli od porodice, iz svoje okoline i društva. Kad njima pokušavamo da suprotstavimo nove, pozitivne misli, one su daleko slabije od dobro utvrđenog, starog i običnog programa. Eto zašto na početku ta naša urođena sposobnost menjanja sebe i okolnosti u kojima živimo zapravo ne funkcioniše. Načelo da svojim mislima možemo da kreiramo sopstvenu stvarnost zapravo u toj istoj "iskrivljenoj" stvarnosti ne funkcioniše. Ali to ne znači da se to ne može postići, ističe autorka.

Šta ako zakon privlačenja ne funkcioniše: u kom vremenskom roku nam se ispunjavaju želje...

Grout objašnjava kako sprovesti empirijski naučni eksperiment za svako od devet važnih duhovnih načela kojim se dokazuje njihova valjanost.

Prvo, najvažnije duhovno načelo podrazumeva da postoji nevidljiva energetska sila ili polje beskonačnih mogućnosti koje nas okružuje. Da bismo se uverili kako smo u njega uronjeni, treba da sprovedemo eksperiment tako što ćemo jednostavno da zatražimo i dokaz o postojanju tog polja. "To učinite tako da zamolite energiju, život, Boga ili šta god je u skladu s vašim uverenjima, da se pokaže. Zatražite jasan, nedvosmislen znak da biste bili sigurni kako nije reč o slučajnosti i zamolite da se očituje unutar 48 sati", objašnjava Grout. Pri tom ne možemo sami da odredimo vrstu blagoslova, a autorka nas upozorava da se rezultati razlikuju, u zavisnosti od svesti. Među brojnim primerima ljudi koji su to učinili i dobili svoj dokaz o postojanju polja, od neočekivanih povišica, neobičnih poklona, iznenadnih susreta, besplatnih izleta ili putovanja, najviše joj je utisak ostavilo ono što se dogodilo njenoj prijateljici Julie. Njoj je prišao dvogodišnji dečak kog nikad nije videla i seo pored nje na klupu u parku, a Julie je imala osećaj kao da je ponovo srela svoju srodnu dušu.

"Da biste pravilno sproveli taj eksperiment, morate da odbacite sumnjičavost i da očekujete taj dokaz svim srcem i celom svojom dušom. Obratite pažnju na to kako se osećate dok od energetskog polja tražite blagoslov jer možda duboko unutra ne verujete da zaslužujete poklon", naglašava Pam Grout, objašnjavajući da od uverenja zavisi jačina signala koji se prenosi u energetsko polje. Od toga kakav je vaš signal, je li iskren, čist i neopterećen sumnjama, zavisi i blagoslov koji ćete da dobijete.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj