Prihvatanje - zvuči jednostavno, ali ponekada je to najteža stvar koju treba da uradimo. Težinu stvara značenje koje dajemo toj reči ili promena koja dolazi sa njom. Značenje koje često brkamo sa prihvatanjem je mirenje da nemamo ono što želimo ili nećemo ni imati. To često nije istina, odnosno možda jeste istina za sada, ali kako sa sigurnošću možemo da znamo da je to istina zauvek?

Kad neku osobu nikako ne možemo da prihvatimo, zapravo sebi činimo loše. Uvek možemo samo sebe da menjamo, drugi se menjaju kada i ako žele. Ako situaciju ne prihvatamo, opet sebi činimo loše, a to najčešće prati i bol u telu. Kada znamo da nam se nešto ne sviđa, i kada prihvatimo da je za sada tako (ne znači zauvek), tada iz tog mira prihvatanja možemo da se otvorimo i čujemo šta nam je činiti dalje ili koja osoba može da nam pomogne da proširimo vidike.

Najteže prihvatanje je kada izgubimo voljenu osobu, jer tu stvarno nema povratka u stari oblik. Dolazi do transformacije, nove veze u novom obliku. Ta promena nije lagana i zato prihvatanje nije lagano, ali nam ta situacija pomaže da osvestimo podršku koja je oko nas u raznim oblicima, možda ne uvek u onom obliku koji tačno želimo, ali je sigurno tu. Takođe, ovde je potrebno mnogo ljubavi, saosećanja, nežnosti i strpljenja prema sebi.

I naše, nekada neizdržive situacije, na kraju krajeva imaju svoje dragulje. Neke izazove nam je jako teški da prihvatimo, ali što pre prihvatimo i krenemo u smišljanje plana kako dalje sa onim što imamo i sa onim što jesmo, pre ćemo se pokrenuti, učiti i kreirati svoju svrhu.

Bol i beznađe - transformacija

Neprihvatanje stvara grč u telu i bol. Takođe, prepuštanje očaju, nas vodi u energiju beznađa. Možemo neko kratko vreme da budemo u tim emocijama, ali onda moramo da ustanemo i krenemo nagore. Rešenje je u prihvatanju i širenju unutrašnjeg znanja i osećaja „sve je ovo za neko više dobro“. Prihvatanje je prepuštanje višem vođstvu da nas vodi u smeru za naše najviše dobro, kao i radu na akcijama koje nam stvaraju najveću radost i, naravno, usmerenost prema životnim prioritetima.

Ako ne vidite rešenje za svoje izazove, isprobajte sledeće:

1. Prihvatite da sada ne znate rešenje.
2. Osvestite emociju, prihvatite je i na taj način iz negativne transformišite u neutralnu.
3. Nikako nemojte da se upoređujete sa drugima u ovoj fazi.
4. Odustanite od borbe sa sobom i priče kako ne znate što da radite.
5. Uđite u osećaj otvorenosti uz afirmativnu izjavu: „Otvaram se kako bih bolje video/videla i spoznao/spoznala rešenje“

Rešenje može da dođe u obliku jasnoće kroz viziju, misao ili osećaj, ili može uz misao na neku drugu osobu, koja vam može pomoći. Za svaki problem postoji rešenje. Što je problem veći, rešenje može biti isceljenje duše i/ili isceljenje karme, a nekada je rešenje transformacija. Ipak, najčešće rešenje je oboje: isceljenje i transformacija. Na putu do tamo, budite nežni prema sebi uz znanje da ste voljeni, zaštićeni i da će sve biti dobro.

Izvor: Sensa/Sensa.hr/Nikolina Balenović, intuitivna i dipl. feng šui savetnica